:

Ilyen szenzor lesz a Samsung legújabb csúcstelefonjában

Ilyen szenzor lesz a Samsung legújabb csúcstelefonjában

A Samsung február 1-én mutatja be a legújabb csúcstelefonjait, a Galaxy S23 termékcsaládot, és bár hivatalos megerősítés még nincs, de majdnem biztosra vehető, hogy ezekben az eszközökben már a gyártó ma bejelentett, ISOCELL HP2 névre hallgató 200 megapixeles kameraszenzora kerül.

Samsung

A lapka mérete 1/1,3″, és 200 millió, 0,6 mikronos szenzorpixelt tartalmaz, amik a 4:1-es pixel binning eljárással 50 megapixeles, 16:1-es összefűzéssel pedig 12,5 megapixeles képek készítését teszik lehetővé. A Mobilaréna cikke szerint a Samsung D-VTG (Dual Vertical Transfer Gate) kialakítás a fotodiódák oldaláról ügyesebb szeparációt és kevesebb fényszivárgást, tehát kevésbé fakó és túlexponált képinformáció feldolgozást enged pixelenként, a Super QPD autofókusz pedig mind a 200 millió képpontot felhasználja az élesítéshez.

A HDR feldolgozás a DSG megoldással immár 50 megapixelen történik, míg a Smart-ISO Pro technológia 12,5 megapixelen teszi képpontonként lehetővé különféle ISO értékek kiolvasását, amiből a 4K felbontású 60 képkocka per másodperccel készített HDR videók is profitálnak. Mindez nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy az ilyen szenzorral szerelt okostelefonok esetén nappal, éjszaka és videókészítés során is jobb végeredményre számíthatunk, mint korábban.

The post Ilyen szenzor lesz a Samsung legújabb csúcstelefonjában first appeared on 24.hu.