:

Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-tagországok közül

Az euróövezetben csökken az infláció, a novemberi 10,1 százalék után 9,2 százalékot mértek decemberben. Mindeközben a magyar infláció a legmagasabb az Európai Unióban.

Az euróövezeti inflációs ráta 9,2 százalékra csökkent decemberben az Eurostat végleges adatai szerint a novemberi 10,1 százalékról. Egy évvel korábban, 2021 decemberében 5,0 százalék volt az inflációs ráta az euróövezetben, írja az MTI.

A decemberi euróövezeti inflációhoz az energiaárak 2,79 százalékponttal, az élelmiszerek, alkoholos italok és dohánytermékek 2,88 százalékponttal járultak hozzá.

Több ebből Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-tagországok közül Szinte mindenhol magához tért az európai turizmus a covid óta – de csak szinte

Magyarország az élen

Az EU-ban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció, 25,0 százalékos. Utánunk következik Lettország, itt 20,7 százalékos, Litvániában 20,0 százalékos inflációt regisztráltak decemberben. A legalacsonyabb inflációt Spanyolországban regisztrálták decemberben, 5,5 százalékosat. Luxembourgban 6,2 százalékos, Franciaországban 6,7 százalékos volt a decemberi infláció.

Novemberhez képest decemberben az unió 22 tagállamában csökkent az infláció, kettőben nem változott és háromban emelkedett.

The post Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-tagországok közül appeared first on Forbes.hu.