:

Tízezer embert bocsát el a Microsoft

Tízezer alkalmazottjától válik meg a Microsoft szeptember végéig. Ez már a harmadik elbocsátási hullám a közelmúltban a cégnél, visszaesésre készül a tech szektor.

A Microsoft a 2023-as pénzügyi év harmadik negyedévének végéig tízezer munkahelyet szüntet meg, írja a Reuters cégközlésre hivatkozva. A Sky News már tegnap leépítésekről írt, a szám ma lett hivatalos.

A hatalmas elbocsátási hullám újabb jele annak, hogy felgyorsulnak a leépítések az amerikai technológiai szektorban, a vállalatok a gazdasági visszaesésre készülnek.

Az elbocsátások 1,2 milliárd dollárba fognak kerülni a Microsoftnak a második negyedévben, ami 12 centes negatív hatást jelent az egy részvényre jutó nyereségre – közölték.

Több ebből Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-tagországok közül A focimeccs, amire 1 milliárdért adtak el egyetlen belépőt

Harmadik elbocsátási hullám

A több mint 220 ezer főt foglalkoztató cég nem először orvosolja elbocsátásokkal a gazdasági visszaesést. Júliusban „kis számú” leépítésről döntöttek, októberben az Axios számolt be újabb ezer fő elbocsátásáról, ami több részleget érintett.

A covid lecsendesülése óta egyre csökken a kereslet a személyi számítógépek és a Windows szoftverei iránt, az infláció és a beszerzési nehézségek tovább súlyosbítják a problémát.

Borítókép: Turag Photography

The post Tízezer embert bocsát el a Microsoft appeared first on Forbes.hu.