:
Breaking News

Ennyit kereshettek Gerendaiék a Sziget eladásával

Ennyit kereshettek Gerendaiék a Sziget eladásával

Lezárult a Szigetet és más fesztiválokat szervező cég eladása, a kisebbségi tulajdonosok a maradék részesedésüket is eladták az amerikai befektetőnek.

Csütörtöki cikkében a 24.hu emlékeztet: a Sziget Zrt. kisebbségi tulajdonosai a múlt év végén értékesítették 30 százalékos részesedésüket az egyebek mellett a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat szervező társaságban, ezzel az alapítók, illetve a hozzájuk később társuló magyar társtulajdonosok végleg kiszálltak a cégből, teljes mértékben átengedve a kontrollt az addig 70 százalékkal rendelkező amerikai befektetőnek.

A jó élet Knittel Martin 6 perc olvasás
Ilyet is csak Gerendaiék csinálhatnak a válságcunami kapujában
Pénz Madzin Emília 4 perc olvasás
Gerendai: Havonta 25 millióval nő a budapesti éttermeim rezsije
Napi címlap Takács Dalma 19 perc olvasás
Volt, aki lemondott a fizetéséről, hogy ne kelljen bezárni – a 10 éves Budapest Park küzdelmei

A 24.hu értesülései szerint a mostani deal árazása a korábban értékesített 70 százalékos tulajdonrész árfolyamához képest harmadáron történt. A Forbes.hu úgy tudja, négy éve a 70 százalékos részüket 45 millió euróért (akkori árfolyamon számolva több mint 14 milliárd forintért). Ezek alapján

az alapító Gerendai Károly és tulajdonostársai 2,8–3 milliárd forintot kaphattak maradék üzletrészükért.

A legutóbbi leadott cégbeszámoló alapján – amely feltünteti a saját tőkén belüli részarányokat – a mostani vételár közel fele kerülhetett Gerendai érdekeltségéhez, a maradékon a többiek osztoztak.

The post Ennyit kereshettek Gerendaiék a Sziget eladásával appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés