:
Breaking News

Csoportos leépítés: a Tesco meglépte, mi lesz a dolgozókkal?

A tízezer embert foglalkoztató nagyvállalat szerint kevesebb, mint harminc ember lesz a menesztettek közül, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani.

Csoportos létszámleépítésről döntöttek a Tesco Magyarországnál – írja a Világgazdaság. Az üzletlánc megerősítette a leépítés hírét, és elmondták: a legtöbb érintettnek új pozíciót ajánlanak fel. Azt azonban nem említették, hány embert küldenek el.

A csoportos létszámleépítés a szabály szerint háromszáz, vagy annál több munkavállalót foglalkoztató munkahely esetén legalább harminc főt érint. A Tesco közel tízezer embert foglalkoztat Magyarországon.

A Tesco szerint a leépítés csak technikailag felel meg a törvényben foglaltaknak, mert minimális lesz az olyan dolgozók száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani. Az átalakítást azzal magyarázták, hogy egy hatékonyabb irányítási rendszert szeretnének kialakítani.

A Trade Magazin felmérése szerint a kilenc nagy, főként élelmiszer-kereskedelemből élő boltlánc majdnem 5400 milliárd forintos bruttó forgalmat hozott össze 2021-ben, szemben az egy évvel korábbi 5076 milliárddal. Azaz együttesen 6 százalékos növekedést értek el. A Tesco korábban piacvezető is volt Magyarországon, tavaly azonban már a Lidl és a SPAR is előzte a listán.

Pálinkás Zsolt, a magyar Tesco vezérigazgatója korábban elmondta:

nem létezik az extraprofit a kiskereskedelem,hosszú távon fenntarthatatlan az árstop,bizonyos szektorok, köztük a kiskereskedelem kemény időszak elé néz,eljött a lefelé vásárlás és az azonnali kedvezmények korszaka,de úgy néz ki, marad a Tesco Magyarországon.

The post Csoportos leépítés: a Tesco meglépte, mi lesz a dolgozókkal? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés