:

Többségi részesedést szerzett Tiborcz István egyik cége egy másikban

Többségi tulajdonrészt szerzett a Diófa Alapkezelőben a Gránit Bank.

Többségi tulajdonrészt szerez Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök vejének egyik érdekeltsége egy másikban: a Gránit Bank bevásárolta magát a Diófa Alapkezelő Zrt.-be, írja a bank sajtóközleménye. A tranzakcióhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megadta a szükséges engedélyt.

A Gránit Bankban Tiborcznak a Tiberis Digitalon keresztül 44,8 százalékos részesedése van. Tiborcz éppen egy évvel ezelőtt, 2021 végén szerezte meg Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató többségi tulajdonrészét a Gránit Bankban. Az 57 százalékos részesedés 2022 elején csökkent 43,2 százalékra a bank munkavállalói résztulajdonosi programjának elindulása miatt. A mostani 44,8 százalékos részesedés annak köszönhető, hogy a bank tavaly év végén 2 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre.

Több ebből Direkt36: még több milliárdos rejlik a magántőkealapok mögött, mint eddig sejtettük Nagy üzletet zárt Tiborcz: övé a Gellért Szálló (frissítés)

A Diófa Alapkezelő szintén az övé, Tiborcz tavaly márciusban vette meg az azt tulajdonló Tarragona Holding Zrt.-t az akkor tizedik, jelenleg hetedik leggazdagabb magyartól, Jellinek Dánieltől a BDPST Capital Zrt.-n keresztül.

A közlemény azt írja, a Gránit Bank és a Diófa Alapkezelő „várhatóan jelentős szinergiákat realizál majd az együttműködésből következően”.

The post Többségi részesedést szerzett Tiborcz István egyik cége egy másikban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés