:

A Spotifyt is elérte a válság, náluk is tömeges kirúgások jönnek

Csatlakozik a giga tech-cégekhez a Spotify is, óriási leépítésbe kezdenek. A munkaerő 6 százalékától válik meg a cég.

Csatlakozik az Amazonhoz, a Microsofthoz és társaikhoz a Spotify is, az alkalmazottak 6 százalékát elküldi a cég a globális gazdaság lelassulása miatt, írja a CNN.

Daniel Ek vezérigazgató a cég weboldalán megjelent, az alkalmazottaknak szóló levelében azt írja, teljes felelősséget vállal a leépítésekért, amelyeket „nehéznek, de szükségesnek” nevezett. A Spotify-vezér azt írja, ő is abban reménykedett, hogy túlélik a covid okozta nehézségeket, utólag visszagondolva azonban túl ambiciózus volt.

Több ebből Brutális leépítés jön a Google anyavállalatánál Tízezer embert bocsát el a Microsoft

A stockholmi központú Spotifynál szeptember végén körülbelül 9800-an dolgoztak. A Refinitiv adatai szerint a cég árfolyama 24 százalékot emelkedett az év eleje óta.

Nem a Spotify az egyetlen

Az elmúlt hetekben-hónapokban több olyan nagy technológiai cég is az elbocsátások mellett döntött, ami az elmúlt években még tömegével vette fel a munkaerőt, hogy tudja tartani a lépést az egyre erősödő kereslettel.

a Google anyavállalata, az Alphabet 12 ezer (a Spotifyhoz hasonlóan ez ugyancsak 6 százalékos leépítés);a Facebook (Meta) 11 ezer;a Microsoft 10 ezer embert küld el;az Amazon pedig több kör után már több mint 18 ezer embernél tart.

A borítóképen Daniel Ek CEO látható.

The post A Spotifyt is elérte a válság, náluk is tömeges kirúgások jönnek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés