:

Ismét a Magyarországon élő Vlad Marinescu lett a Nemzetközi Esport Szövetség elnöke

Ismét a Magyarországon élő Vlad Marinescu lett a Nemzetközi Esport Szövetség elnöke

Vlad Marinescu Romániában született, az Egyesült Államokban nevelkedett. Az egyetemi tanulmányait Budapesten kezdte, és azóta is hazánkban él.

Az egykori atléta jelenleg a budapesti központú Nemzetközi Judo Szövetség ügyvezetője is a Nemzetközi Esport vezetése mellett. Két éves mandátumának lejártát követően 2022. decemberében választották újra a 14. World Esports Világbajnokság fináléja során: a 68 szavazóból 65 igen érkezett a személyére, hárman pedig távol maradtak a voksolástól. Az elnöki tisztséget három évre hosszabbították meg, a mandátum így 2025. decemberében jár le.

A Nemzetközi Esport Szövetség frissen újraválasztott elnöke fiatalon karatéban és vízilabdában is komoly sikereket ért el, több, mint 15 éve dolgozik a nemzetközi sportdiplomácia világában. A sport továbbra is kitölti a mindennapjait. Vezetőként célja, hogy az esport játékosok körében is elterjessze a fizikai aktivitás fontosságát. Saját bevallása szerint ez motiválja a mindennapi munkájában, emellett fontosnak tartja, hogy felelősségteljes jövőbeni generációt építsen a sport segítségével. Ennek része a közösségek összehozása és a tudatosságra nevelés az egészségesebb és boldogabb élet érdekében.

Fotó / Nemzetközi Esport Szövetség

„Mindig is kiemelten fontosnak tartottam felhívni a figyelmet a sport társadalomra kifejtett hatására, ahogyan fejleszti és formálja a jövő generációját. Őszintén hiszek abban, hogy az esportban végzett munkánkkal egyre több embert tudunk motiválni arra, hogy ne kizárólag nézőként kövessék a sportokat, hanem a mindennapjaik részévé váljon a testmozgás.  A karrierem során folyamatosan arra törekszem, hogy felelősségteljes, egészséges és boldog jövő generációját építsünk, akik érdekeltek a sport világában is.” – nyilatkozta Marinescu.

Erről szólt a Nemzetközi Esport Szövetség által szervezett, 14. World Esports Világbajnokság fináléja is, amit Balin rendeztek. A tíz napos esemény során 105 ország játékosai mérkőztek meg, és lezajlott a szervezett első női CS:GO bajnoksága is, aminek a lengyel Natus Vincere csapat lett a nyertese. Marinescu ennek kapcsán kiemelte: a Nemzetközi Esport Szövetség számára továbbra is kiemelten fontos, hogy támogassa és kiemelje a női játékosokat. 2023-ban a World Esports Világbajnokság Európa látogat, a helyszínül választott romániai Jászvásár legalább 800 játékost lát majd vendégül.

Napjainkban legalább 3 milliárd ember játszik valamilyen videójátékkal, és a Nemzetközi Esport Szövetsége elnöke továbbra is elsődleges céljának tartja, hogy a technológia segítségével keltse fel az emberek érdeklődését a sport iránt. Marinescu szerint az emberi lét alapja a fizikai kontaktus, és az általa vezetett szervezet egyik célja pont az, hogy a rendezvényeik által olyan összetartó, egymást tisztelő közösségeket hozzanak össze, akiknek az életében meghatározó szerep jut a sportnak.

„Az IESF elnökeként nemcsak az a célom, hogy minél szélesebb körben tegyem népszerűvé az esport világát, hanem az is, hogy felelősségteljes játékra, vezetői készségekre és csapatmunkára neveljem a közösséget. Az IESF folyamatosan együttműködik az oktatási szektor szervezeteivel és intézményeivel annak érdekében, hogy segítse az esport sportolóit a szakmai ismeretek fejlesztésében is. Éppen ezért vezettünk be a WE Bajnokságok alkalmával számos foglalkozást, workshopot társadalmi és tudományos témákban is, ezzel ösztönözve a versenyzőinket önmaguk kiteljesítésére és a megfelelő értékrend kialakítására. Mindezek mellett kiemelten fontosnak tartjuk azt is, hogy a digitális eszközök segítségével a kapcsolatépítésnek is teret biztosítsunk, és hangsúlyozzuk a személyes kontaktus fontosságát is.” – mondta Marinescu.

Fotó / Nemzetközi Esport Szövetség

The post Ismét a Magyarországon élő Vlad Marinescu lett a Nemzetközi Esport Szövetség elnöke first appeared on 24.hu.