:

Hasznos új funkciókkal bővül a Messenger alkalmazás

Hasznos új funkciókkal bővül a Messenger alkalmazás

Hamarosan a Messenger végpontok közötti titkosítással ellátott felülete is megkapja az alapvető testreszabási funkciókat. Ennek révén témákat, egyéni hangulatjeleket, reakciókat, és csoportos profilképeket is be lehet majd állítani – írja a Verge.

A titkosított felületre átváltva eddig egy egyszerű fehér – sötét módot használva fekete – háttér fogadta a felhasználókat, a cég mostani bejelentése szerint azonban hamarosan teljesen testre szabható lesz a felület. A saját témák mellett az emoji-reakciók teljes skálájához is hozzá lehet majd férni, és a gyorsreakciók tálcája is testre szabható lesz.

A Meta emellett hozzáadja a csoportos profilképek beállításának lehetőségét, valamint az aktív állapotikonokat és a linkelőnézetet is, amelyek több információt mutatnak arról, hova vezet egy adott link.

A Mark Zuckerberg vezette vállalat egyébként folyamatosan teszteli a chatalkalmazás üzeneteinek teljes titkosítását.

A Messenger titkosítással ellátott felületének lényege, hogy elrejtik az online beszélgetéseket minden harmadik fél elől, beleértve magát a Facebookot is. Emellett a bűnüldöző szerveknek és a hackereknek is megnehezíti az üzenetekhez történő hozzáférést. Az E2EE funkciók a Meta több appjában is jelen vannak már: a WhatsApp alapértelmezés szerint így működik, az Instagram pedig lehetővé teszi, hogy bekapcsoljuk ezt a funkciót egyes beszélgetéseknél.

The post Hasznos új funkciókkal bővül a Messenger alkalmazás first appeared on 24.hu.