:

Ezeket a lakásokat lehet a leggyorsabban eladni

2022 végén átlagosan 2 hónapra volt szükség ahhoz, hogy elkeljenek.

A romló gazdasági klíma, az infláció, valamint az energiahordozók áremelkedése már érződik az ingatlanpiacon – derül ki az Otthon Centrum Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményéből.

Az ingatlanközvetítő hálózat szerint 2022 utolsó negyedévében

a panellakásokat lehetett leggyorsabban eladni, átlagosan 2 hónap alatt.

Ez az érték öt nappal hosszabb mint 2022 harmadik negyedévében, az azt megelőző három hónaphoz képest pedig majdnem két héttel nőtt.

Budán és a belvárosban átlagosan 58 nap alatt, a külső pesti kerületekben azonban már 67 nap alatt, a régió központokban 64 napra nőtt értékesítési idő, míg a megyei jogú városokban 50 nap alatt kelt el egy panellakás.

A panel után hagyományosan a téglalakásokat lehet a leggyorsabban értékesíteni, ez a trend 2022 negyedik negyedévében sem változott. Átlagosan 82 napos értékesítéssel számolhattak a tulajdonosok, ami egy héttel hosszabb, mint 2022 harmadik negyedévében.

Több ebből Nem az a megoldás, hogy elkezdünk a fűtésen spórolni és közben fázunk Svábhegyi luxustelek került az egyik leggazdagabb magyarhoz A belvárosban és a megyei jogú városokban, ahol a legtöbb téglalakás található, már három hónapnál hosszabb idő kell a sikeres tranzakcióhoz. Ezzel szemben Budán és a régió központokban két és fél hónap az irányadó. A külső pesti kerületek 82 napos értékesítési ideje megegyezik az átlaggal.


Az elemzés szerint tavaly a negyedik negyedévben a használt házak értékesítéséhez volt szükséges a legtöbb időre, átlagosan 132 napra.

A külső pesti kerületekben csak 65 nap, míg az agglomerációban 112 nap volt az átlag. Ugyanakkor Budán és a megyei jogú városokban 145, a régió központokban 160, a kisebb városokban 170 nap kellett a sikeres üzlethez.

Ebben a szegmensben országosan mindössze két nappal nőtt az értékesítési idő tavaly a harmadik negyedévhez képest, ugyanis a 2022 végén értékesített házak még 2022 második negyedévében kerültek a piacra.

The post Ezeket a lakásokat lehet a leggyorsabban eladni appeared first on Forbes.hu.