:

Le lettünk minősítve, zuhan a tőzsde, már Nagy Márton is küzdene

Magyarország múlt heti leminősítése után nyögvenyelősen indítja a hetet a magyar tőzsde. A gazdaságfejlesztési miniszter is reagált.

Miután a Standard and Poor’s hitelminősítő intézet múlt hét pénteken BBB-ről BBB mínuszra minősítette le Magyarországot, hétfőn látványos szabadeséssel kezdte mind a BUX, mind pedig az OTP, a Mol és a Richter papírja – írja a Portfolio.

Így teljesít alul a magyar tőzsde

A BUX hétfőn 11-kor már 2,3 százalékos mínuszban,az OTP -2,9 százalékon jár,a Richter is -2,1 százalék környékén,a Mol pedig 1,4 százalék környéki mínuszban. Több ebből Le lettünk minősítve, zuhan a tőzsde, már Nagy Márton is küzdene Dinamikus innovációs ökoszisztéma fejlődik a belváros szívében

Már a kormányt is elkezdte aggasztani

A hitelminősítőtől jött leminősítésre vasárnap Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is reagált, a magyar kormánytól nem megszokott módon a felminősítések fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az MTI beszámolója szerint Nagy a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában úgy fogalmazott, hamarosan felminősítésre számíthat Magyarország.

És bár az új besorolásról azt véli, nincs jelentős hatással az ország finanszírozási képességére, Nagy kiemelte azért, hogy

küzdeni kell, hogy a felminősítések megtörténjenek.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó üzleti ebédjén a budapesti Kempinski Hotelben 2023. január 24-én.

The post Le lettünk minősítve, zuhan a tőzsde, már Nagy Márton is küzdene appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés