:
Breaking News

Otthonunk stílusa: hogyan kombináljuk a színeket lakásunkban?

Otthonunk stílusa: hogyan kombináljuk a színeket lakásunkban?

Amikor csak rajtunk múlik, hogy kialakítsuk otthonunk stílusát, bizony úgy érezhetjük, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket. Milyen színek domináljanak? A különböző helyiségek lehetnek különböző stílusúak? Melyik színek működnek jól együtt? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések záporoznak meg minket a fejünkben. Nem kell azonban megijednünk a feladattól, ugyanis néhány alapszabályt ismerve stílusos otthont alakíthatunk ki magunknak. Íme, néhány tipp, amit figyelembe vehetsz a színek megtervezésekor!

Fehér

Kezdjük rögtön a legvilágosabb színnel, a fehérrel. Ez egy igazi joker, ugyanis nincs olyan szín, amivel ne mutatna jól. Azoknak, akik a modern, elegáns és letisztult stílust kedvelik, a fehér tökéletes választás.

Ha a falakat fehérre festjük, hatalmas szabadságot adunk magunknak a lakberendezés terén. Többféle bútor is passzol ugyanis hozzá a szintén fehértől az akár sötéteken át egészen a természetes tömörfa bútorokig, amilyenk az AMI bútorok webshopban is kaphatók.

De a fehér fal a kiegészítőknek és dísztárgyaknak is teret ad, amikben elrejthetjük kedvenc színünket. Ha például ez a türkiz, akkor szerezzünk be türkiz díszpárnákat, ágytakarót vagy dísztárgyakat. A fehérrel együtt elegánsan fog mutatni és nem less túl sok.

Fekete

A fekete hasonló a fehérhez, no nem külsőre. De ugyanolyan joker szín. A fekete falszínnel azonban már óvatosabbnak kell lennünk, ha nem akarjuk egy sötét barlang érzetét kelteni. Ha feketére vagy nagyon sötét szürkére festenénk a falakat, megtehetjük, de a plafont például hagyjuk ki ebből. Az maradjon csak fehér vagy valamilyen nagyon világos szín, amivel jó lesz a kontraszt.

A feketéhez jól passzolnak az élénk színek, amik akár a bútorokon is megjelenhetnek. Bátran rendezzük be a fekete helyiségeket rikító citromsárga, türkiz vagy akár arany beütésű bútorokkal, tárgyakkal. Ha nem szeretnénk ennyire élénk színeket, akkor a barna passzol még nagyon jól a feketéhez.

Élénk színek

Senki sem mondta, hogy csak a “színtelen” színek mutatnak elegánsan egy lakásban. Ha sem a letisztult fehér, sem a sötét fekete nem tetszik, választhatunk élénkebb színeket is. De ez esetben figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba. Ha például mindenképp citromsárga falakat szeretnénk a nappaliba, akkor legyen csak két fal – szemköztiek vagy egymás mellettiek – sárga, a maradék falak és a plafon maradjon fehér. Így bőven beleviheted kedvenc színed otthonod stílusába, mégsem esel túlzásba.

Hirdetés

Cimkék

Keresés