:
Breaking News

Orbán milliókat rakott félre tavaly, Rogán milliárdos feltaláló lett

Közzétették a kormánytagok és a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait.

Három év után először tüntetett fel vagyonnyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök megtakarítást: a kedd éjfélkor nyilvánosságra kerülő papírok között 14 millió forintos tartalékot halmozott fel 2022-ben, amit feleségével közös bankszámlán tart – írja a 444.hu. A miniszterelnök fizetése nyáron emelkedett 2,7 millió forintról 4,9 millió forintra, márciustól pedig bruttó 5,7 millió fog keresni.

Rogán Antal tavaly a kabinetfőnöki fizetése mellett ismét szép summát kapott a szabadalma után a Mobilsign Kft.-től, havi 24 milliós fizetés érkezett a számlájára. Ezzel Rogán az évek alatt, 2017 óta több mint egymilliárd forintot, pontosan 1 118 milliót kapott találmány hasznosítási díj címen. Arról, hogy pontosan milyen találmány fial ilyen szépen, és hogy ez mennyire reális, korábban itt írtunk.

Több ebből Orbán milliókat rakott félre tavaly, Rogán milliárdos feltaláló lett A kibervédelem legnagyobb koponyái Budapesten rendezkedtek be. Jöttek világot menteni – és hódítani

Rogán idei, a találmány után járó 288 millió forintos bevétele ellenére azonban jelentősen megcsappantak a tartalékai. A tavaly még 616 milliós tartalékbetétből idén már 245 millió forintot mutatnak a papírok. A Telex szerint pedig nem derül ki, hova repült a 371 millió forint különbözet.

Szijjártó a szüleinek tartozik, a pénzügyminiszter eladósodott

A közzétett vagyonnyilatkozatok szerint Szijjártó Péter bankszámláján mintegy 27,4 millió forintot tart – ami nagy ugrás a tavalyelőtti 9,9 millióhoz képest. Szülei felé azonban még mindig nem egyenlítette ki 30 millió forintos tartozását.

Varga Mihály pénzügyminiszter a tavalyi adósságmentes vagyonnyilatkozata után idén már több tételt is felsorolt a tartozások soron. Magánszemélyeknek 57,5 millió forinttal, egy banknak 1,6 millióval tartozik, és csökkentek a megtakarításai is. Ennek oka lehet, hogy Gyenesdiáson egy 204 négyzetméteres családi ház tulajdonjogainak felét szerezte meg tavaly.

A további feltöltött vagyonnyilatkozatok szerint

Varga Juditnak nincs megtakarítása, két háza után pedig több mitn 100 milliós jelzáloghitelt fizet,Semjén Zsolt tavalyi 9,5 millió forintos megtakarítása egy fillérrel sem nőtt, pedig nyár óta havi bruttó 4 millió forintot keres,Szalay-Bobrovinczky Kristóf honvédelmi miniszter több mint egymilliárdos megtakarításából 310 millió forintot költött el tavaly,Gulyás Gergely tavaly ötmilliót tudott spórolni, így már 13,5 millió forint tartaléka van.

The post Orbán milliókat rakott félre tavaly, Rogán milliárdos feltaláló lett appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés