:
Breaking News

Óriási leépítés a hazai hűtőgyárnál: bezár a nyíregyházi telephely

2024 januárjától nem folytatja tovább a hűtőszekrények gyártását az Electrolux. Az jelentősen megváltozott üzleti környezetre és az alacsony keresletre hivatkoznak.

Bezárja a 650 alkamazottat foglalkoztató nyíregyházi telephelyét az Electrolux. A vállalat döntését 2022 utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg. A tanulmány szerint pedig a gyár versenyképességi helyzete nem indokolta az üzletág folytatását.

„Ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit az Electroluxnál töltött időm alatt tapasztaltam.

Tudjuk, hogy ez milyen súlyos helyzetet teremt a nyíregyházi gyárban dolgozóknak, akik kemény munkájukkal és erőfeszítésükkel hosszú évek óta támogatják a vállalatot. Az Electrolux elkötelezett amellett, hogy a Kollektív Szerződésben garantált jogokon felül olyan támogató programot dolgozzon ki az érdekképviseletekkel, ami méltányos, és segíti munkatársaink jövőbeni elhelyezkedését” – mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatója, az Electrolux Csoport szenior alelnöke.

Több ebből Óriási leépítés a hazai hűtőgyárnál: bezár a nyíregyházi telephely Nem kellett messzire menni a frissen elkelt Vodafone új vezéréért

A Forbes.hu megkeresésére a vállalat közölte, hogy az illetékes minisztériummal és a helyi önkormányzattal vizsgálja az épület értékesítésének lehetőségét.

Kérdésünkre reagálva hozzátették: a gyár mind a 650 munkatársát érinti a vállalat döntése, a termékgyártás kivezetésének meghatározott terve határozza meg a termelés utolsó napját. Ennek függvényében a munkaviszonyok megszüntetését. Emellett vizsgálják, hogy bizonyos kollégák csoport szinten hol és hogyan tudnak elhelyezkedni az Electroluxnál.

The post Óriási leépítés a hazai hűtőgyárnál: bezár a nyíregyházi telephely appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés