:

Váratlan értesítést kapnak a Dunaferr dolgozói

A vasmű dolgozóinak februári bére a kormánytól érkezik majd, és ez Orbán Viktor szerint a következő hat hónapban is így lesz.

Kifizeti a kormány a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő hat hónapban – jelentette be Orbán Viktor közösségi oldalán. A kormányfő szerdán tárgyalt Dunaújváros fideszes képviselőjével, Mészáros Lajossal, és az általa vezetett csapat kérésére vállalták át a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő fél évre. Orbán szerint ez több mint 16 milliárd forintba kerül az államnak.

A kormányfő szerint a Dunaferrt korábbi tulajdonosai, vezetői tették tönkre, de őket nem nevezte meg. Annyit mondott, megbízható, stabil működést biztosító tulajdonost keresnek, de arról nem esett szó, kivel állnak a legközelebb a megegyezéshez.

Szeptemberben még külső szemlélőként nézte végig a Dunaferr leépülését a kormány. Gulyás Gergely akkor azt mondta a Kormányinfón, azt sem tudják pontosan, kik a vállalat tulajdonosai. Ami a lehetséges vevőket illeti, a brit Liberty Steel áll a legközelebb az üzlethez, decemberben ők egyszer már megmentették a Dunaferr működését egy szénszállítmánnyal. Január 9-én bejegyezték magyarországi leányvállalatukat is, és ideiglenes üzemeltetési szerződést kötöttek a Dunaferr felszámolásával megbízott vagyonfelügyelővel.

A Dunaferrnél korábban sokan felmondtak, többek között éppen a fizetések csúszása miatt.

The post Váratlan értesítést kapnak a Dunaferr dolgozói appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés