:

Első kézből: ennyibe fognak kerülni itthon a Samsung új csúcsmobiljai

Első kézből: ennyibe fognak kerülni itthon a Samsung új csúcsmobiljai

Magyarországra is elhozta új csúcstelefonjait a legnépszerűbb itthoni gyártó, meg is néztük működés közben őket. A Samsung Galaxy S23 családja tartalmaz pici és hatalmas modellt is, dizájnban nem hoznak radikális változást, viszont a belső és a kamerarendszer is kiadós ráncfelvarráson esett át. Mutatjuk az árakat is.

A Samsung lassan két évtizede a telefonos iparág egyik legerősebb, legbefolyásosabb és leginnovatívabb szereplője, és a gyártó hazánkban is igen népszerűnek számít. Oda kell figyelni arra, amit a cég csinál, mert amerre ők mozdulnak, jó eséllyel abba az irányba tart a piac is.

A jó élet Szalai Péter 5 perc olvasás
Leleplezte új csúcsmobiljait a Samsung, itt vannak a futurisztikus, hajtogatható telefonok
A jó élet Szalai Péter 6 perc olvasás
Van bármi értelme a hajtogatható kagylótelefonnak, vagy totális zsákutca és felesleges luxus ez az irány?
A jó élet Szalai Péter 7 perc olvasás
Megéri megvenni a Magyarországon elérhető legjobb Xiaomi telefont?
A jó élet Szalai Péter 2 perc olvasás
Horrorbukások: 10 mobil, amely nyereség helyett csak szégyent hozott a fejlesztőknek

A konszern a tradícióknak megfelelően 2023-ban is a tél közepén, konkrétan február első napján mutatta be mindenhol az idei évre szánt, hagyományos kialakítású, azaz nem hajlítható csúcsmodelljeit, a Galaxy S23 széria tagjait.

Mi is bejutottunk a Samsung főhadiszállására, kipróbálhattuk, megfogdoshattuk a telefonokat.

A Samsung Galaxy S23 család

Ultracsúcs

Az S23 családban a csúcsot idén is az Ultra fantázianevű termék képviseli, ami minden szempontból a legfigyelemreméltóbb készülék. Ugyanis ez az, amibe a cég mindent belepakolt, amit ma nyújtani tud ezen a fronton.

A dizájn minimálisan változott

Papíron irgalmatlanul erős hardverrel rendelkezik, hiszen megkapta cég mérnökei által módosított-optimalizált jelenlegi legerősebb Snapdragon processzort, ami mellé 12 GB RAM-ot is pakoltak. A 6,8 hüvelykes hatalmas, QHD+ felbontású OLED-képernyője által produkált képi világ kifejezetten jó, az első benyomások alapján a színek szépek, a fényerő hatalmas, a kontraszt remek.

A Samsung Galaxy S23 Ultra kamerarendszere

A képalkotás területén is tapasztalható előrelépés, hiszen a specifikációk alapján a modell jobb, tisztább képeket produkál, mint elődje. Ez elsősorban a vaksötétben történő fotózást-videózást érinti, hiszen jó fényviszonyok mellett már egy olcsó modellel is lehet pazar anyagokat készíteni. Kaptam ígéretet, hogy igen hamar kapok egy készüléket komolyabb tesztre, és akkor majd kiderül, hogy mindebből mi igaz.

A toll ezúttal sem hiányzik

Az ígéretek mindenesetre biztatók. Az viszont kis csalódást okozott, hogy az 5000 mAh-s akkumulátor csak maximum 45 wattal tölthető. E téren a rivális kínai gyártók már előrébb járnak, ez nem is lehet vita tárgya.

Az Ultra nagy extrája továbbra is, hogy jár mellé egy remek, programozható aktív toll is, amit ráadásul be lehet dugni a telefonba.

A dizájn terén radikális váltásról nem beszélhetünk, annyi a különbség, hogy az idei modell egy picit szögletesebb, mint a tavalyi, de az alapokhoz nem nyúltak. Mindenesetre az azért látszik rajta rögtön, hogy extra tudású, drága darab.

Kistesók

A másik két modell, a Galaxy S23 és az S23+ névre hallgató modellek valamivel gyengébb hardvert, illetve kevésbé fejlett kamerarendszert kaptak.

Az S23 egy kompakt felső kategóriás modell

Emellett a megjelenésük is szokványosabb, kevésbé menő, de félreértés ne essék, mind a két mobil abszolút első osztályú telefonnak számít a mai mezőnyben.

A kettő közül egyértelműen az S23 az izgalmasabb. Ez ugyanis 6,1 hüvelykes kijelzővel bír, és kifejezetten kompakt kialakítású, jóval könnyebb és kisebb, mint a közvetlen vetélytársai.

Emiatt aztán beválhat azoknál, akik nem szeretik a nagy lapátmobilokat, mert mondjuk pici a kezük, sokat kirándulnak, biciklivel járnak mindenhova vagy egyszerűen csak a diszkrétebb telefonokat favorizálják.

Samsung Galaxy S23 széria árak Magyarországon

A vállalat hazai képviselete el is árulta, hogy mennyibe fognak kerülni az új csúcstelefonok. A legolcsóbb az alapkiszerelésű, azaz 128 GB tárolókapacitással ellátott Samsung Galaxy S23 lesz 409 000 forintos ajánlott fogyasztói árral. A másik végletet a Samsung Galaxy S23 Ultra 1 terabyte-os verziója képviseli, ennek árcédulájára 789 000 forint került.

Íme az ajánlott fogyasztói árak.

Nyilván az benne van a pakliban, hogy lesznek komoly akciók a kereskedők vagy a szolgáltatók részéről, szóval ezek azért nem kőbe vésett összegek. Mindenesetre azt nem mondhatjuk, hogy olcsók lesznek az S23 telefonok de a jelenlegi forintárfolyam mellett, a kedvezőtlen gazdasági környezetben és az iparágat sújtó különféle ellátási-beszállítási problémák miatt ezt nem is nagyon várhatta senki. Sajnos.

The post Első kézből: ennyibe fognak kerülni itthon a Samsung új csúcsmobiljai appeared first on Forbes.hu.