:

Rekordot döntött a Shell nyeresége

A közel 40 milliárd dollár következetesen folyt a Shell zsebébe, az utolsó negyedévre is majdnem tízmilliárdos profit jutott.

Minden eddiginél nagyobb nyereséggel zárta a 2022-es évet a brit Shell – vette észre a cég csütörtöki jelentését a 24.hu.

Az olajvállalatnak sikerült megdupláznia 2021-es profitját, ami 39,87 milliárd dollárt jelent a korábban elért 19,28 milliárd dollárral szemben. A 2022-es nyereség messze meghaladta az eddigi rekordot jelentő, 2008-ban elért 31 milliárd dollárt.

Több ebből Rekordot döntött a Shell nyeresége Gyerekinfláció – bizony, ilyen is van, brutálisan drágult a kakaós csiga és a hátizsák is

A Shell negyedik negyedéves nyeresége is rekordszintet, 9,8 milliárd dollárt ért el, és jelentősen meghaladta a 8 milliárd dollárral számoló elemzői várakozásokat. Ez még úgy is sikerült nekik, hogy nem tudtak túladni egy norvégiai gázmezőn.

Az olaj- és gázipari cég 4 milliárd dolláros, három hónapos részvény-visszavásárlási programot jelentett be, miután az előző évben 19 milliárd dollár értékben vásárolt vissza részvényeket.

The post Rekordot döntött a Shell nyeresége appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés