:

Mi folyik itt? Sorra dönti a több hónapos csúcsokat a forint

Tovább erősödik a forint, több hónapja nem látott szintre csökkent az euró ára. Áthelyeződni látszik a gravitációs vonal.

Csütörtök 4 körül, cikkünk írásakor 385,57 forinton állt az EURHUF február másodikán, ezzel több hónapos csúcsot döntve. A 350-es tartománytól tavaly februárban drasztikusan elszakadó, október közepére 431,85 forintos negatív rekordot döntő magyar valuta utoljára tavaly május végén mozgott e szint alatt.

A szintén tavaly május végi minimumot a dollár esetében már január 26-án elérte a forint, de itt is sikerült javítani: jelenleg 353,87 forinton áll az USDHUF.

Több ebből Tom Brady, a legenda, aki a pályán kívül is megdöntött minden rekordot Mi folyik itt? Sorra dönti a több hónapos csúcsokat a forint

Egy svájci frank jelenleg 387,79, míg az angol font 433,95 forint. A piac főként az Európai Központi Bank mai döntésére reagál: 50 bázisponttal emelik az irányadó kamatot. A dollár gyengülését a Fed-elnök szerda esti beszéde indokolja, amiben halvány utalást tett a kamatvágásra.

The post Mi folyik itt? Sorra dönti a több hónapos csúcsokat a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés