:

Őrület, ami a Facebookkal történik, Zuckerbergnek rég volt ennyire jó napja

Őrület, ami a Facebookkal történik, Zuckerbergnek rég volt ennyire jó napja

Egy nap alatt még sosem nőtt ekkorát a tech milliárdos vagyona. Mondjuk van honnan visszaverekednie magát a Facebook fejének.

Parádézott a Facebook anyacége, a Meta az amerikai tőzsdén, a csütörtököt a szerdai 153,12 dolláros záró után több mint 23 százalékos pluszban, 188,77 dolláron zárta.

Több ebből Forint: gyengülni gyengül, de még így is nagyot megy a héten Őrület, ami a Facebookkal történik, Zuckerbergnek rég volt ennyire jó napja

Hogyan?

A közösségi médiás cég még szerdán jelentette be 2022. negyedik negyedévi eredményeit. Az előre várt 6,5 százalék helyett csak 4,5 százalékot estek egy évvel ezelőtthöz képest a Meta bevételei, de nemcsak ez, hanem a tavaly bejelentett, 11 ezer fős leépítés (ergo bérköltségcsökkentés) is meggyőzhette a piacot. Annak ellenére is, hogy a cég 2021-hez képest csak 41 százalékkal alacsonyabb profitot tudott lejelenteni 2022-re, vagy hogy 4,3 milliárd dolláros veszteséggel operál a virtuális és kiterjesztett valóságért felelős ágazatuk.

Meta (korábbi nevén Facebook) az elmúlt öt évben. Forrás és ábra: Google Finance

Zuckerberg vagyona is szárnyal

Bárhogy is legyen, 2013 júliusa óta nem tudott a cég ilyen magas, 23,3 százalékos növekedéssel napot zárni a tőzsdén, bár a Meta még most is 51 százalékkal a 2021. szeptemberi tőzsdecsúcsa alatt tanyázik. A Forbes.com szerint ezzel Mark Zuckerberg alapító-tulajdonos vagyona is jócskán megugrott, egy nap alatt 12,4 milliárd dollárral gyarapodott, így most 67,6 milliárdos vagyont becsülnek a tavalyi év egyik nagy vesztesének.

Amióta tőzsdére ment a Facebook, még sosem nőtt egy nap alatt ennyit a milliárdos vagyona, a Forbes valós idejű milliárdoslistáján a huszonkettedikről a tizenhatodik helyre ugrott fel.

A 22. helyre egyébként pont az indiai milliárdos, az elmúlt napokban jókora botrányba és szabadesésbe keveredett Gautam Adani csúszott vissza.

Azért azt ne feledjük, hogy az említett 2021. szeptemberi csúcshoz képest azért még van hová visszatornáznia magát Zuckerbergnek, akkor a Forbes-listán 136 milliárd dolláros vagyonnal a harmadik helyet birtokolta.

The post Őrület, ami a Facebookkal történik, Zuckerbergnek rég volt ennyire jó napja appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés