:

Hogy micsoda? Jászai elfoglalta Csányi és Mészáros helyét a Forbes címlapján

Hogy micsoda? Jászai elfoglalta Csányi és Mészáros helyét a Forbes címlapján

Ez meg hogy történhetett? Hát úgy, hogy visszatért eredeti festménye témájához a 2022. januári Forbes címlapjának alkotója. Így ihlette meg drMáriást a 4iG és az állam nagy Vodafone-üzlete.

Jászai Gellért megvásárolja a Vodafone-t, majd leköltözik a Balatonra, hogy végre senki se érje el, lévén ott nincs térerő, bár Budapesten se nagyon volt net

– ezzel a címmel tette közzé legfrissebb festményét drMáriás művész, polihisztor, a milliárdoslista előző kiadását tartalmazó, 2022. januári Forbes címlapfestményének atyja. Az apropó természetesen a 4iG és a magyar állam nagy, közös Vodafone-felvásárlása, ami egyben mindannyiunk üzlete is, hiszen a magyar adófizetők is besegítettek több száz milliárd forinttal.

A hasonlóság nem véletlen

Az említett címlapon Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor voltak láthatók, a vadiúj festményen már csak Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. többségi tulajdonosa. A két mű közti hasonlóság nem véletlen, ezzel kvázi sorozattá, összefüggő történetté cseperedett a rikító színekben, balatoni háttérrel megálmodott festménypáros.

+ -1 kép a galériában Festmények: drMáriás (2 kép)

De miért?

Erről beszéljen maga drMáriás, aki Facebook-posztjában így írja le az új festményt:

„Jászai Gellért nagyon szeret kommunikálni. Ezért megvásárolta a Digit, a Vodafone-t, s még megannyi kommunikációs céget. Már annyi mindene van, hogy sokan úgy gondolják, Mészáros Lőrinc helyébe lépett. A Vodafone-os dolgot már kicsit bánja, mert azóta állandóan hívogatják mindenféle kérésekkel azok, akik kölcsönadták neki az állam pénzét az üzletéhez. Ezért igyekszik eldobálni a telefonjait, hogy minél kevésbé legyen elérhető, s vitorlázással és kártyázással felejteni a frusztráló helyzetet.”

Több ebből Első kézből: ennyibe fognak kerülni itthon a Samsung új csúcsmobiljai Új területet hódítanak meg az Instagram imádott minifigurái

És hogy mi lett a két eredeti szereplővel?

DrMáriás szerint Csányi „az üzlet hallatán eltűnt a képből, lehet, hogy már telefonja sincs, a bosszús netezés helyett pedig egyik borászatára fordít egyre nagyobb figyelmet és egyre több időt”.Ami Mészárost illeti, „mindezek láttán egyszerűen elment az étvágya, s drámaian lefogyott”. „Egyesek azt mondják, már ennie sincs mit. Hamarosan gyűjtés indulhat a megsegítésére” – zárja műve leírását drMáriás. Érdekel!

Milliárdoslista, Vodafone-üzlet

Az ötven leggazdagabb magyar című Forbes-lista legfrissebb verziója a 2023. januári magazinban jelent meg. Ezen pont, hogy Csányit és Mészárost találjuk csak meg, Jászait már nem, a 2021-es kiadás után lecsúszott a leggazdagabb 50 közül.

A korábbi, Forbes-címlapos drMáriás-festmény alkotói kommentárja itt olvasható.

Ami a Vodafone-üzletet illeti, január 31-ével hivatalosan is átment a pénz, a szolgáltató ma már a NER-közeli 4iG és a magyar állam közös tulajdona.

The post Hogy micsoda? Jászai elfoglalta Csányi és Mészáros helyét a Forbes címlapján appeared first on Forbes.hu.