:

Új országban nyitott kutat a Mol

1997 óta vannak jelen Lengyelországban, de először nyitottak Mol márkanévvel kutat.

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – írja a kurier.plus lengyel hírportálra hivatkozva, akikhez eljutott a cég közleménye.

Az S7-es gyorsforgalmi út Krakkó felé, Klemencice pihenőhelyén működő töltőállmás az első, ami Lengyelországban a Mol márkája alatt működik, egyúttal első a 33 Mol márkájú lengyelországi pihenőhely közül. A közlemény szerint itt lesz először Lengyelországban vásárolható Mol-márkájú üzemanyag.

Több ebből Új országban nyitott kutat a Mol Árstop: a kormány és a kereskedők ezt nagyon másképp látják

A Mol Lengyelországban

Ahogyan arról korábban a Forbes.hu-n is írtunk, a Mol még 2022 januárjában jelentette be, hogy a Grupa Lotos SA-val és a PKN Orlennel aláírt megállapodás értelmében 417 töltőállomást vásárol Lengyelországban. A Mol tavaly december elején zárta le a megállapodást.

A jelenleg is még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a csoport közel 500 töltőállomással lesz majd jelen az országban.

Az MTI szerint a Mol csoport 1997 óta van jelen Lengyelországban (de először nyitottak ott kutat Mol névvel). A Mol részvényeit 2004 óta a varsói tőzsdén is jegyzik, a külföldi befektetők közel 20 százaléka lengyel.

A borítókép illusztráció, a Mol Mázsa téri állomása látható rajta Kőbányán 2016-ból.

The post Új országban nyitott kutat a Mol appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés