:
Breaking News

Balatoni villájában fogták el az adóelkerülő milliárdost

Letelepedési engedéllyel és külföldi fedővállalkozásokkal machinált egy kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos, hogy ne kelljen adót fizetnie 7,4 milliárdos osztalékfelvétel után. A NAV a balatoni villájában fogta el.

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos, valamint ügyvédje ellen, írja a Telex. A gyanú szerint a férfi két év alatt 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, de nem fizetett utána adót.

Több ebből Balatoni villájában fogták el az adóelkerülő milliárdost Egymásnak feszülnek az orvosok és a kormány

Mi történt pontosan?

A több élelmiszer-áruház és egy hajdúszoboszlói négycsillagos wellnesshotel tulajdonosa 2017-ben és 2018-ban 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel több gazdasági társaságtól.Ügyvédje segítségével letelepedési engedélyt szerzett az Egyesült Arab Emírségekben. Arab és ciprusi fedővállalkozásokat alapított, hogy elkerülje az 1,1 milliárd forintnyi adó befizetését.A nyomozás során kiderült, hogy a külföldi életvitel csak álca, a férfi itthon él és innen irányítja az üzleteit.A vizsgálat azt is megállapította, hogy a nyolcszáz embert foglalkoztató üzletember dolgozói fizetését 2014 és 2018 között sok esetben feketén egészítette ki. Ebben a cégcsoport ügyvezetői is részt vettek.

A pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsított vállalkozót balatoni villájában fogták el két éve a NAV nyomozói, amiről a hivatal videót is közzétett. A NAV a Facebookon azt írja, a vállalkozó vadászházában tartott házkutatáson több doboz engedély nélküli éles lőszer és mintegy ezer liter, tisztázatlan eredetű gyümölcspálinka is előkerült.

A vállalkozót és ügyvédjét bűnszövetségben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A milliárdos üzletember jelenleg is letartóztatásban van. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

K. Ferenc adóelkerülési ügyeiről a G7 írt átfogó cikket.

The post Balatoni villájában fogták el az adóelkerülő milliárdost appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés