:

Dinamikus innovációs ökoszisztéma fejlődik a belváros szívében

Dinamikus innovációs ökoszisztéma fejlődik a belváros szívében

Egyedülálló helyszínt választott budapesti terjeszkedéséhez a népszerű szlovák coworking cég, a The Spot. A The Spot irodákat tulajdonló pozsonyi székhelyű Vacuum Group célja a közösségi irodák üzemeltetésével nem pusztán irodai terek kínálata volt, hanem leginkább egy nyüzsgő közösség megteremtése és az innovációs ökoszisztéma támogatása. A The Spot körül Magyarországon és Szlovákiában ma már több mint 60 cég és 1300 tag dolgozik.

Kenyeres Adrienn, a The Spot Budapest vezetője szerint „elsősorban egy valódi értéket teremtő startup ökoszisztémát szeretnénk létrehozni, amelyből minden tagunk profitálhat. Rendezvényeinknek köszönhetően tagjaink nemcsak találkoznak, a hálózatukat gyarapítják és értékes kapcsolatokat építhetnek egymással, hanem rengeteg hasznos együttműködési lehetőség is nyílik előttük.”

Kenyeres Adrienn, a The Spot Budapest vezetője

„Hidat építünk a szlovák és a magyar innovációs közösség között”

A The Spotban jelenleg is remek startup közösség működik, köztük olyan tagokkal, mint a Turbine AI, rákgyógyszerek fejlesztésén dolgozó magyar deeptech cég vagy a sikeres SMS és Messenger marketing platform, a Recart. Havi rendszerességgel a The Spotban tartja startupoknak szóló rendezvényeit a Startup Hungary is.

Jelenleg közel 300 embernek adunk lehetőséget a munkavégzésre, akik többnyire az IT, a szoftverfejlesztés és a tanácsadás területén dolgoznak. Az egészségügy és az online marketing is széles körben képviselteti magát az épületben. Tagjaink továbbá hozzáférhetnek az egyik legnagyobb regionális kripto közösséghez, amely a pozsonyi The Spotban működik.”

A The Spot közösségének tagjai nemzetközi vagy külföldön, leginkább Nagy Britanniába vagy az Egyesült Államokba terjeszkedést tervező cégek, akiknek igény esetén a Vacuum Group erre specializálódott tagvállalatai segítenek a külpiacra lépésben jogi tanácsadással, CFO-szolgáltatás nyújtásával vagy lehetséges partnervállalkozásokkal való összekötéssel. A The Spot központ törekvése, hogy hidat építsen a szlovák és a magyar innovációs közösség között, így a szlovák The Spot tagjainak kedvezményeit és ingyenes tanácsadásait a magyar tagok is igényelhetik.

Nyüzsgő hely a belváros szívében

A budapesti Király utca 26. szám alatt lévő épület központi elhelyezkedésének, valamint hangulatának köszönhetően tökéletesen megfelel a kitűzött célnak.

A The Spot belső tereit úgy alakították ki, hogy inspiráló környezetet biztosítson az ott dolgozók számára. Az épületben igény szerint privát irodák, vagy a két emelet közös helyiségeinek bármely pontján rugalmasan használható asztalok bérlésére nyílik lehetőség. Az induló startupok, privát szférát igénylő vállalkozások és a szabadúszók egyaránt kialakíthatják a számukra kedvező munkakörülményeket. A The Spotban két méretben elérhető rendezvényterem szolgálja a kisebb workshopok vagy szélesebb közönség befogadását célzó panelbeszélgetések, konferenciák helyben történő lebonyolítását, mégpedig 20-tól 120 főig.

„A COVID-19 járvány megmutatta, hogy mennyire fontos az embereknek az, hogy találkozhassanak, szemtől szemben tudjanak beszélgetni. Ugyanez a helyzet a munkahely választásával is. Az emberi közelséget keressük mindannyian és rájöttünk, hogy nem célszerű csak otthonról dolgozni. Az érdeklődés a coworking iránt növekvő tendenciát mutat. A szabadúszók nálunk nagyon rugalmas körülményekkel találkozhatnak, például 10 napos bérletet is igényelhetnek. A belépés nem csak az asztal bérlését jelenti, hanem automatikusan a cégjeink kedvezményeihez és ingyenes tanácsadásához való hozzáférést is – mondta el Adrienn.

Ha szeretnéd díjmentesen kipróbálni a The Spot előnyeit, itt jelentkezve megteheted.

The post Dinamikus innovációs ökoszisztéma fejlődik a belváros szívében appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés