:

Ötcsillagos lett a Hotel Clark Budapest szálloda

Ötcsillagos lett a Hotel Clark Budapest szálloda

Nem csak a város, de az ország szívében, a „0” kilométerkőnél elhelyezkedő Hotel Clark Budapest mindig is ikonikus helyet foglalt el a főváros szállodái között. 2022 decemberétől pedig a budai oldal ötcsillagos szállodáinak sorába lépett, ezáltal a szakma elismerését és legrangosabb minősítését is elnyerve. A szálloda már két éve Budapest első számú hoteleként van számontartva a vendégvélemények alapján felállított Tripadvisor TOP 25 európai hoteleinek rangsorában. 

A Magyarországon jelen lévő nemzetközi ötcsillagos hotelláncok sorában a Hotel Clark Budapest egy izgalmas, fiatalos és kozmopolita szemléletmódot képviselő független, magyar tulajdonban lévő szálloda. A modern városi élet kulturális és minden érzékszervre ható pezsgő világát állítja koncepciója középpontjába. A lélegzetelállító kilátás és a történelmi helyszín mellett az életigenlés, a maradandó élmények fontossága és a vendégszeretet kiemelkedően magas színvonala adja a márka legfontosabb vonzerejét.

Az ötcsillagos elismerés igazi mérföldkő a szálloda életében, mely a nemzetközileg elismert hazai csapat közösen megvalósított stratégiai munkájának végeredménye. 

„A legfontosabb az erős csapat építése volt, és egy olyan légkör kialakítása, ahol a csapat tagjai partnereknek érzik magukat és kimagasló szolgáltatást nyújtanak budapesti és európai szinteken egyaránt.  Hivatásunknak tekintjük, hogy a vendégeink egyedi élményben részesüljenek az első pillanattól kezdve: a szoba elfoglalásakor a szálloda saját, különleges LeLeo bora teszi még felejthetetlenebbé a Clark-élményt. Az online és az offline felületekben rejlő lehetőségeket is kiaknáztuk, így egyre többen ismernek meg minket.  Több mint két éve töretlenül Budapest első pozícióját tudhatjuk magunkénak a Tripadvisoron, ami egyértelműen a vendégek elismerésének legjobb mutatója. A szálloda esszenciáját a kivételes környezet mellett a prémium szolgáltatások adják, melyeket folyamatosan fejlesztünk. Vendégeink minden érzékszervére hatni szeretnénk, inspirálva őket a gasztronómia, az egészségtudatosság, wellness területein is. Nagyon fontos számunkra, hogy túllépjünk a klasszikus szállodai funkciókon, és közösséget építsünk, értéket teremtsünk nem csak vendégeink, de a szélesebb környezetünk számára is. A művészet, a design és a kortárs képzőművészet támogatása is szerves része a Hotel Clark koncepciójának. A Leo Bistróval közösen szervezett Art Corner hagyományteremtő módon tehetséges, kortárs művészeknek nyújt kiállítási lehetőséget. A tárlatok nem csak önálló értéket képviselnek, hanem lehetőséget nyújtanak a szálloda külföldi vendégei előtt is bemutatkozni. Kiállított már szállodánkban Nagy Boglárka festőművész, Zólyomi Norbert divatfotós, Pol Kurucz fotóművész, tavasszal pedig újabb nagy dobásra készülünk” – fogalmaz Lukács István, a Hotel Clark Budapest szállodaigazgatója. 

+ 1 kép a galériában + 1 kép a galériában

Szeptemberben a Hotel Clark Budapest négy dunai panorámás szoba összenyitásával alakított ki két új, Clark Suite – Essence of Budapest fantázianevű, exkluzív luxuslakosztályt a szálloda 6. emeletén, emellett új szobakategóriát, a Chain Bridge Studiót is létrehozták, hogy megmutassák a Clark egy új arcát. Ezzel csak növelték a hotel vonzerejét, ami már önmagában egyedülálló, hiszen itt pár lépésre a Budai Vártól és az ikonikus Lánchídtól, egy történelmi értékekben gazdag, legendás környezetben találhatja magát az ember.

Ahol az oroszlán nem csak a Lánchíd szimbóluma, de a Clark brand része is, és a hotel szellemiségét is átjárja, az ikonikus, erőt sugárzó kaputól a szálloda minden fenséges részletéig. Ahol a design a történelemmel találkozik, és ahol akár egy hófehér kádban, pazar kilátás mellett pezsgőzhetünk, vagy a hetedik emeleti szobák privát teraszán élvezhetjük ínycsiklandó reggelinket. 

A Hotel Clark tulajdonosainak víziója hosszú távra szól, ennek mentén jutottunk el addig, hogy szolgáltatásainkat illetően már akkor is öt csillaggal minősíthető szálloda voltunk, amikor még nem voltak lakosztályaink. Ennek ellenére a Hotelstars minősítés előír minimum kritériumokat, mint például a két prémium lakosztály megléte. Az ötcsillag minősítés szimbolizálja mindazt, amit a Hotel Clark Budapest és csapata a kezdetektől fogva képvisel” – fogalmaz Jámbor Máté, a szálloda Rooms Division Managere.

ART CORNER BY HOTEL CLARK & LEO BISTRO 

• 2021. szeptember 30–a és november 30-a között Nagy Boglárka festőművész ’BON VOYAGE’ kiállítása volt megtekinthető a pihenés és az utazás jegyében. 

• 2022. április 1-je és május 31-e között a fotó- és szépségideált fürkésző képzőművészeti alkotások szerelmeseihez szólt Zsólyomi Norbert ‘UnSeen’ című kiállítása.

• 2022-ben a fotóművészeté volt a főszerep, október 20-án nyitotta meg kapuit a világhírű, magyar-francia származású fotóművész, Pol Kurucz ‘PLASTIC DREAMS’ című kiállítása. 

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában

A szálloda vendégösszetétele (az elmúlt egy év adatai alapján): 

• A vendégek 92%-a külföldi  

• 19% érkezett Nagy-Britanniából, 13% az Egyesült Államokból és csupán 8% volt a belföldi vendégek aránya. 

• A világ 101 országából érkeznek ide rendszeresen, köztük Peruból, Kenyából, Panamából és Dominikáról is.

• A különleges vendégélményeknek és pillanatoknak köszönhetően 170 ezer elszórt rózsaszirmot, 

2500 palack pezsgőt, 4000 online értékelést és 450 születésnapi köszöntést jegyzett a hotel az elmúlt négy év alatt. 

The post Ötcsillagos lett a Hotel Clark Budapest szálloda appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés