:

Vigyázzon: átverés terjed az Erste Bank nevében

Vigyázzon: átverés terjed az Erste Bank nevében

Az elmúlt időben megugrott az SMS-es, valamint a levelező rendszerünket érintő átverések száma. Korábban írtunk arról, hogy az online hirdetések feladóit sorra ejtik át az ingyenes üzenetküldő appokat használó csalók, de a Netflix és a csomagszállítók, sőt a Díjnet nevében is egyre sűrűbben próbálkoznak visszaélésekkel.

Most azonban a banki felhasználókat vették célba egy, a közösségi médiában terjedő poszttal. A megtévesztésre alkalmas illusztrációval ellátott bejegyzésben jelentős jutalmat, egészen pontosan 75 ezer forintot ígérnek azoknak, akik kitöltenek egy felmérést. Az Erste Bank nevével ellátott kérdőív azonban egy adathalász kampány része, melynek célja, hogy megszerezze a banki azonosítókat, és a kártyaadatokat, írja a KiberCsali.

Az átveréshez használt kép alkalmas lehet a megtévesztésre, azonban érdemes odafigyelni a kisebb hibákra. Az apróbb nyelvtani hibák, az elütések, és az is árulkodó jel lehet, hogy nem a pénzintézet hivatalos oldalán tették közzé a felhívást, teszi hozzá a hvg.

The post Vigyázzon: átverés terjed az Erste Bank nevében first appeared on 24.hu.