:

Lenyűgöző a LEGO legújabb A Gyűrűk Ura-készlete

Lenyűgöző a LEGO legújabb A Gyűrűk Ura-készlete

Március 8-án jelenik meg a népszerű dán játékgyártó legújabb nagy dobása, a LEGO 10316 – A Gyűrűk Ura: Völgyzugoly készlet, amit Peter Jackson többszörösen díjnyertes filmadaptációja ihletett. A rendkívül részletgazdag, 6167 alkatrészt számlá szettből Rivendell, azaz Középfölde ikonikus tünde erődítménye, Völgyzugoly építhető meg, és a csomag része 15 minifigura is.

Köztük olyan legendas karakterek, mint Szürke Gandalf, Zsákos Frodó, Zsákos Bilbó, Csavardi Samu, Trufa, Pippin, Legolas, Gimli, Boromir, Aragorn, Elrond, Arwen és Gloin.

LEGO Csoport

A LEGO-nak már korábban, A Gyűrűk Ura– és A hobbit-filmek kapcsán is voltak építőjátékai, ezek azonban javarészt gyerekeknek szánt készletek voltak, míg a Völgyzugoly egyértelműen a felnőtt rajongókat célozza. A méretes és lenyűgöző szett három nagyobb fázisban építhető meg, és a dán játékgyártó jó szokásához híven egy-két apró rejtett tartalmat is tartogat a téma szerelmeseinek.

Az első részből a Tanács építhető meg, félkörívben elhelyezett székekkel és talapzattal, ahol a szereplők a gyűrűt először fedik fel és vitatják meg annak elpusztítását. Ide tartozik továbbá Frodó hálószobája (íróasztallal és ládával, ahol a fiatal hobbit lábadozik, miután Arwen megmentette), illetve Elrond dolgozószobája, ahol Középfölde híres festményei találhatók. A szett második nagyobb egysége egy tünde torony, öt ismeretlen tünde harcos szobrával, míg a harmadik rész a pavilon, a folyó és a híd – ami megidézi a Szövetség útnak indulását, Völgyzugoly hátrahagyását.

A rajongók számos új elemet is kapnak, többek között Bilbó kardját, Fullánkot, Narsil törött szilánkjait, Aragorn erdőjáró köpenyét, Boromir kardját, valamint törp baltákat és tündekardokat.

„Tudjuk, hogy sok rajongónk már régóta várt egy ilyen készletre – viszont a nagyszerű LEGO A Gyűrűk Ura készlet sosem késik, pontosan akkor érkezik, amikor akar. Fontos volt számunkra, hogy valami igazán különlegeset hozzunk létre ebben a Völgyzugoly szettben. Arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbb részlettel gazdagítsuk a készletet, melynek megépítése során lenyűgöző élményt nyújtunk a rajongóknak, akik büszkén állíthatják ki Elrond otthonát. Nagyon elégedettek vagyunk a végső dizájnnal és azzal, ahogy Völgyzugolyt kockák segítségével életre keltettük.” – mondta Mike Psiaki, LEGO Design Master, a készlet tervezője.

Völgyzugoly elsőként a LEGO VIP tagok számára lesz érhető, 2023. március 5-7. között, és ebben az időszakban a LEGO 40630 – Brickheadz Frodó és Gollam készlet ajándékként jár majd a vásárlás mellé. Ezt követően a szett március 8-tól válik elérhető a tágabb nagyközönség számára, a világ minden pontján, így Magyarországon is.

The post Lenyűgöző a LEGO legújabb A Gyűrűk Ura-készlete first appeared on 24.hu.