:

A magyar sportcsatorna-birodalom külföldön is szerencsét próbál – de nem sporttal

A magyar sportcsatorna-birodalom külföldön is szerencsét próbál – de nem sporttal

Új tévécsatornát indít Szlovákiában és Csehországban a Network4, amely régiós szinten a szórakoztató csatornákra alapozna, itthon pedig a sportcsatornákat fejlesztik tovább. Nyolcfős stábot küldtek a Super Bowlra.

Régiós bázist épít a Network4: a magyar szolgáltató február 7-én délután elindítja a Story4 csatornát Szlovákiában és Csehországban is. A médiacég elnöke, Borsány-Gyenes András (lásd borítóképünkön) elmondta, később a balti államokban terjeszkednének tovább, az orosz-ukrán háború miatt azonban még kivárnak ezzel a lépéssel.

Csehország újdonság lesz a szolgáltató számára olyan szempontból is, hogy ott sokan nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy fizetni kell a tévézésért. Az ingyenes csatornák részesedése 45 százalékos a piacon. Az viszont előfizetésre ösztönözheti a cseheket és a szlovákokat, hogy a Story márkanevet már korábban megismerhették.

Szlovákiával is jó üzlet az NFL

A Forbes kérdésére válaszolva Borsány-Gyenes azt mondta: egyelőre biztosan nem indítanak sportcsatornát Szlovákiában vagy Csehországban, mert telített a piac. Figyelik a folyamatokat, de úgy látják, a 11-13 jelenlegi sportcsatorna kiszolgálja az ottani igényeket. Ezért inkább közvetítési jogokat adnak el, például az NFL mérkőzéseit szlovák, illetve cseh tévéadóknak. Borsány-Gyenes korábban a Forbeshu-nak arról beszélt: millió dolláros nagyságrendű összeget fizetnek a három ország közvetítési jogaiért.

Magyarországon viszont indítottak új csatornát februártól. A földfelszíni sugárzású Max4-en adnak szórakoztató és sportműsorokat is, például a Darts European Tourt. A fél éve indult sportcsatorna, a Match4 még csak a magyar háztartások 80 százalékában elérhető, a Max4 viszont már most 95 százalékos lefedettséggel működik.

Olyan válság jöhet, aminek csak vesztesei lesznek, mi növekedésre számítunk – interjú a magyar sportcsatorna-birodalom fejével

Indul a visszaszámlálás

A Network4 hálózat egyik húzóeseménye a Super Bowl, aminek idei kiírását magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezik Phoenixben. A tévétársaság nyolcfős stábot küldött a helyszínre, akik keddtől szombatig mindennap élőben jelentkeznek be az Egyesült Államokból, és a mérkőzést is élőben közvetítik. Emellett megvették az European League of Football, vagyis az „európai amerikaifoci-bajnokság” közvetítési jogait, amelyben a Fehérvár Enthroners is játszik.

A sportstreaming-szolgáltatás már közel másfél éve szerves része a társaság szolgáltatásainak, a szórakoztató műsorokat azonban még nem lehet interneten nézni. 2023-ra azt ígérték, elindítják a szórakoztató csatornákhoz kapcsolódó streamingszolgáltatást, a net4.hu oldalon pedig egy felületre kerülnek a sportműsorokkal.

A 7 csatornából álló Network4 portfólió napi 1,7 millió embert ér el Magyarországon, közönségarányuk pedig az elmúlt másfél évben 3,5 százalékról 5 százalék fölé emelkedett.

The post A magyar sportcsatorna-birodalom külföldön is szerencsét próbál – de nem sporttal appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés