:

Tényleg semmi sem áll Mészárosék gigabankjának útjába, a jegybanktól is zöld utat kaptak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését.

A Magyar Bankholding Forbes.hu-nak is eljuttatott közleménye szerint az így létrejövő, tisztán magyar tulajdonú nagybank közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszege alapján az ország második legnagyobb pénzintézete lesz. A bankcsoport az ügyfeleket érintő legfontosabb változásokról hamarosan tájékoztató kampányt indít.

Mi történt?

Február 6-án az MNB engedélyezte a Magyar Bankholding által lefektetett fúziós menetrend végső lépésének megvalósítását. A jegybank engedélyének megfelelően 2023. április 30-án a Takarékbank Zrt. beolvad az MKB Bank Nyrt.-be, a létrejövő nagybank pedig az egyesüléstől MBH Bank Nyrt. néven működik tovább. Az egyesülést követően

a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata is fokozatosan, több lépésben megváltozik, az ügyfelek az év során egyre több ponton az MBH Bank arculatával találkozhatnak majd.

Több ebből Nem tetszettek az autópálya-koncessziók a GVH-nak, de Mészárosék megnyugtatták őket. Hogy mivel, az rejtély Bankholding után szabadon: itt a Mészáros-féle Magyar Biztosítóholding

A Magyar Bankholding a Takarékbank csatlakozásáig a belső működést harmonizálja, emellett folyamatosan zajlik a munka a banki informatikai rendszerek fejlesztésén és egyesítésén.

Nagy szám

Több mint másfél millió: ennyi lakossági ügyfele lesz a nagybanknak. Emellett 300 ezer vállalati ügyféllel, az ország legnagyobb fiókhálózatával, illetve közel 10 000 munkavállalóval rendelkezik. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 940 milliárd forintot.

A Magyar Bankholding Csoport tagbankjai számos területen jelenleg is piacvezetők, így a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében,

az agrár- és élelmiszeriparban, valamint a lízing piacon.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó óriásbank 2024-ig lebonyolítaná a rábocsátást a tőzsdén. Pozíciójáról és terveikről korábban is írtunk.

The post Tényleg semmi sem áll Mészárosék gigabankjának útjába, a jegybanktól is zöld utat kaptak appeared first on Forbes.hu.