:

Elkezdte a Netflix a jelszómegosztás miatti leszámolásokat

Elkezdte a Netflix a jelszómegosztás miatti leszámolásokat

Azt már régóta tudni lehet, hogy a Netflix idén már le fog csapni a nem egy háztartásban élők közötti jelszómegosztásra, azonban még mindig elég keveset tudunk a pontos szabályokról. Az azonban most kiderült, hogy a tiltás bevezetésének dátuma is eltérő régiónként: a napokban Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban is elkezdtek lecsapni a megosztott fiókokra – írja a Gizmodo.

A tiltásról szóló hírek eddig arról árulkodtak, hogy lesz, ahol a szolgáltató meghagyja annak lehetőségét, hogy néhány plusz dollár ellenében új felhasználót adjunk a már létező profilunkhoz, ám olyan régió is lesz, ahol új előfizetésre köteleznék a nézőket. A mostani négy ország példája alapján azonban egyelőre úgy tűnik, megmarad a ráfizetéses rendszer, ahogy azt Dél-Amerikában tesztelték.

Az említett régiókban a szolgáltató különböző összegeket kér el: Kanadában 8 kanadai dollárt (2150 forint), Új-Zélandon 1830 forintnak megfelelő helyi valutát, Portugáliában 4, Spanyolországban pedig 6 eurót (1550-2300 körüli forintot). Emellett az is kiderült, hogy a jövőben várhatóan csak a Standard vagy Prémium csomaggal rendelkező tagok adhatnak hozzá további fiókokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a streaming-szolgáltató a súgóoldalán megosztott néhány infót a jelszómegosztás tiltásával kapcsolatosan. Ebben közölték, hogy amennyiben úton vagyunk, vagy máshol néznénk tartalmat, ideiglenes kódot kell majd igényelnünk a hozzáférésünk 7 napos meghosszabbításához. A Netflix termékinnovációs igazgatója, Chengyi Long ezt kiegészítendő közölte, az elsődleges felhasználóknak nem kell félnie attól, hogy blokkolják majd valamelyik készülékét.

The post Elkezdte a Netflix a jelszómegosztás miatti leszámolásokat first appeared on 24.hu.