:

Jobban megy itthon a felújított iPhone 13, mint a hasonló iPhone 14

Jobban megy itthon a felújított iPhone 13, mint a hasonló iPhone 14

Az iPhone 14 modellek tavaly ősszel kerültek kereskedelmi forgalomba világszerte, mostanra pedig megjelentek a piacon az úgynevezett refurbished, azaz felújított modellek. A hazánkban 2022-ben elstartolt Rejoy kínálatában már tavaly tavaly decemberben megjelentek az első példányok, mostanra pedig már akkora készlet áll a használt készülékekkel foglalkozó cég rendelkezésére, hogy vásárlók tucatjait képes kiszolgálni – tuduk meg Blaumann Bence ügyvezetőtől.

Habár a Rejoy a kiskereskedelmi árnál alacsonyabban kínálja az iPhone 14 modelleket, de cég belső adatai szerint a magyar ügyfelek racionálisabb vásárolnak, mint a vállalkozás romániai vagy bolgár ügyfelei. Magyarországon az ügyfelek többsége inkább az iPhone 13 variánsok valamelyikét választja, mert ezek jobb ár-érték arányt kínálnak, mint az iPhone 14-es széria tagjai.

Magyarországon a Rejoynál egy kék színű, 128 GB-os, „újszerű”, tehát a legjobb esztétikai állapotú iPhone 14 jelenleg 6 százalékkal olcsóbb, mint az Apple-nél elérhető kiskereskedelmi ár. Ezzel szemben egy iPhone 13 azonos tárhelykapacitással és „újszerű” esztétikai állapotban minimum 16 százalékkal, de „jó” esztétikai állapot esetén akár 26 százalékkal lehet olcsóbb a kiskereskedelmi árnál – ami nagyjából 95 ezer forint megtakarítást jelent.

Blaumann Bence elmondása szerint a felújított telefonokban utazó cég az iPhone 14 megjelenése óta 40 százalékkal több iPhone 13 modellt értékesített Magyarországon, mint a bolgár piacon. A legtöbb hazai vásárló az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 modelleket választja, míg a Pro Max és a Mini modellek kevésbé népszerűek. A bolgát, a román és a magyar piacot egyszerre vizsgálga a Rejoynál jelenleg az iPhone 13 tízszer népszerűbb, mint az iPhone 14.

The post Jobban megy itthon a felújított iPhone 13, mint a hasonló iPhone 14 first appeared on 24.hu.