:

Ismét az OTP nevében támadnak a netes csalók

Ismét az OTP nevében támadnak a netes csalók

Számlázási hibáról szólnak a legújabb adathalász e-mailek, amiket csalók küldenek ki az OTP Bank nevében – olvasható a pénzintézet sajtóközleményében.

Tisztelt ügyfelünk, a számláját felfüggesztettük, mert hibát találtunk a számlázási címében. A hiba oka ismeretlen, de biztonsági okokból ideiglenesen felfüggesztettük a fiókját.

– olvasható a gyanús e-mailben.

A levél feladói tehát azzal riogatnak, hogy az ügyfélnek felfüggesztették a számláját, ugyanakkor az e-mail nem tartalmazza, milyen fiókról van szó, pontosan mi a hiba, mit jelent a számlázási cím.

A szöveg szerint a felfüggesztés egy linkre kattintva, az ott szereplő utasításokat követve vonható vissza, ugyanakkor ha valaki rákattint az említett linkre kattint, akkor fennáll a veszélye, hogy önmaga szolgáltatja ki érzékeny adatait. Az OTP Bank felhívja a figyelmet, hogy ügyfelei soha ne adják meg adataikat az ilyen és ehhez hasonló, nem megbízható üzenetekre válaszolva, ne kattintsanak ismeretlen linkekre. Ha az adatok mégis adathalász csalók kezébe kerülnének, akkor ezt a lehető leghamarabb jelezni kell az érintett számlát vezető banknak.

The post Ismét az OTP nevében támadnak a netes csalók first appeared on 24.hu.