:

Bűzbombával győzi le a tolvajokat a NASA volt mérnöke

Bűzbombával győzi le a tolvajokat a NASA volt mérnöke

Mark Rober, az Apple és a NASA korábbi mérnöke évek óta folytat nem éppen hétköznapi kísérletet: kifejezetten rablóknak szánt csapdákat készít, majd videóra veszi a gaztevők szenvedését – írja a PCWorld.

Mindez akkor kezdődött, amikor 2018-ban egy betolakodó elvette a verandájáról az egyik csomagját. A 23 millió feliratkozóval rendelkező youtuber azóta kifejlesztett egy olyan asztalt, ami a futár kézbesítése után automatikusan elnyeli a csomagot, azonban ezzel még nem elégedett meg. A 42 éves mérnök társadalmi felelősségvállalás címén elkezdte móresre tanítani a tolvajokat.

Elsőként egy csillámbombát készített, amely a világ legapróbb szemű csillogó porát szórja szét, ha valaki kinyitja a tolvajoknak kihelyezett dobozt. Emellett egy kellemetlen szagot árasztó sprét is behelyezett a dobozba, így a rablónak nem csak a kinézete, de az testszaga is megszenvedi, ha törvénytelenségre adja a fejét.

A mérnök legújabb, és egyben utolsó fejlesztésével, a Glitterbomb 5.0-val csúcsra járatta a tolvajok átverését. Az autós rablókat egy Oculus VR-headsetnek álcázott dobozzal veri át, amelyben minden eddiginél büdösebb bombát helyezett el, amelyben ráadásul nyomkövetők és szenzorok is vannak, amivel le tudja követni a tolvajok mozgását. És persze a kocsiban hagyott kamerák végig streamelik az eseményt.

The post Bűzbombával győzi le a tolvajokat a NASA volt mérnöke first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés