:

Karibi hangulatú tejmentes finomság Valentin-napra

Karibi hangulatú tejmentes finomság Valentin-napra

Közeleg a Velentin-nap, a szerelmesek egyik legszebb ünnepe. Sokan ilyenkor egyedi finomsággal kedveskednek párjuknak.

Szerencsére, ma már a tejmentesen táplálkozók is könnyedén becsempészhetik az otthonukba Közép-Amerika hangulatát, erre nyújt kiváló lehetőséget a ToTu-s „Karibi álom” sütemény receptje, amit tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek és paleosok is bátran fogyaszthatnak.

– Néha minket is meglep, hogy kedves vásárlóink milyen csodákat képesek készíteni tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőinkből, azaz a ToTu-ból. Gyakran ők inspirálnak minket új termékötletekre, fejlesztésekre. Azonban ezúttal mi szeretnénk Valentin-nap alkalmából mindenkit meglepni egy egészséges és tejmentes finomság receptjével. Szerintem február közepén mindenkire ráfér egy kis karibi hangulat – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártója és forgalmazója részéről.

A ToTu termékeket egyébként aki még nem ismerné, megkóstolhatja február utolsó hétvégéjén Budapesten, a MentesFeszten is.

A ToTu-s „Karibi álom” receptje:

Hozzávalók:

a zseléhez: 10 dkg 100%-os mangópüré, 10 dkg cukormentes sárgabarack lekvár, 5 aszalt sárgabarack, 2 dkg eritrit, 4 gramm pektin

a piskótához: 5 tojásfehérje, 5 dkg porrá őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor), 10 dkg kókuszreszelék

a fehér réteghez: 30 dkg ToTu Rögös, 5 dkg eritritol, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 4 lapzselatin (vagy 7 g por), 1,5 dl forró víz

a karibi krémhez: 1 banán, 5 dkg 100%-os passiógyümölcs püré, 5 dkg narancslé, 2 dkg eritrit, 35 dkg kókuszjoghurt, 6 gramm zselatinpor,

a csokis tetőhöz: 1 dl víz, 6 dkg kókuszkrém (pl. Kara), 2 dkg kakaó, 1 dkg eritrit, 1 dkg méz, 6 gramm zselatin

A zseléhez a mangópürét és a sárgabarack lekvárt forrásig hevítjük. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert pektint és az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot. Még 2 percig forrni hagyjuk. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük. Dermesztjük. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá őrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros lemezre 22 cm-es kört kenünk a masszából, majd 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kihűtjük. 20 cm-es kört vágunk ki a tésztából. Oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 20 cm-es tortakarika aljába tesszük.

A fehér réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, félig belenyomjuk a megdermedt zselét, majd visszatesszük a hűtőbe. A karibi krémhez a passiógyümölcs pürét és a narancslét forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Feloldjuk benne. Kihűtjük. Összeturmixoljuk a banánnal és az eritrittel. A kókuszjoghurtból kemény habot verünk. Két részletben a gyümölcspüréhez forgatjuk. Rátöltjük a tortára. Visszatesszük dermedni. A csokis tetőhöz a hozzávalókat a zselatin kivételével forrásig melegítjük. Még 4-5 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 31°C-ra hűtjük.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post Karibi hangulatú tejmentes finomság Valentin-napra appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés