:

Musk harmadik világháborútól tart, inkább nem ad netet az ukrán hadseregnek

Musk harmadik világháborútól tart, inkább nem ad netet az ukrán hadseregnek

Elon Musk szerint a harmadik világháború veszélyét rejti magában, ha az ukrán hadseregnek tovább engedi használni a Starlinket. Ennek ellenkezőjéről Scott Kelly, a NASA űrhajósa is próbálta meggyőzni.

A SpaceX nemrég jelentette be, hogy korlátozni fogja az ukrán hadsereg hozzáférését a Starlink-rendszerhez. A döntést azzal indokolják, hogy a Kijevvel kötött megállapodásban nem szerepelt az, hogy hadászati célokra is használják az internetet – írja a hvg.hu.

Scott Kelly, a NASA űrhajósa a Twitteren reagálva azt írta, egy megszállással szembeni védekezés nem egyenlő a támadással, Ukrajna nem agresszióra használja a rendszert. Szerinte Musk ártatlanok életével játszik, ha megfosztja az ukrán hadsereget a rendszerhez való hozzáféréstől.

.@elonmusk Ukraine desperately needs your continued support. Please restore the full functionality of your Starlink satellites. Defense from a genocidal invasion is not an offensive capability. It’s survival. Innocent lives will be lost. You can help. Thank you.

— Scott Kelly (@StationCDRKelly) February 11, 2023

Musk jelezte, a kommunikációs hálózat gerincét továbbra is a Starlink jelenti majd Ukrajnában, de

nem akar hozzájárulni a konfliktus eszkalációjához.

A háború kezdete óta drónos felderítést és az azokkal mért csapásokat is a Starlinken keresztül tudta koordinálni az ukrán hadsereg. Az orosz invázió kezdetekor Musk cége azért biztosított hozzáférést Ukrajnának a rendszerhez, mert az oroszok elsőként a kommunikációs infrastruktúrára mértek csapást.

The post Musk harmadik világháborútól tart, inkább nem ad netet az ukrán hadseregnek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés