:

Ennyi magyar netezik napi szinten

Ennyi magyar netezik napi szinten

Az orosz-ukrán háború, valamint az országgyűlési választás volt a tavalyi év legfelkapottabb keresőszava a magyar internetezők körében – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel. A statisztikák szerint átlagosan 4,2 millió hazai felhasználó netezett idehaza naponta, akik 84 millió oldalt nyitottak meg a magyar online média kínálatából.

Egyéni szintre lebontva ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar kb. 20 hírt, bejegyzést, vagy szórakoztató tartalmat olvasott, vagy nézett végig naponta. Az oldalletöltések száma kicsivel elmaradt a tavalyi évtől, de még így is meghaladja a 27 milliárdot. Tavaly az év eleje, január és március volt a legforgalmasabb, azonban kiugró eredményt hozott február is, az orosz-ukrán háború kitörésével.

Az offenzíva első két napja körülbelül harmincmillió többletkattintást eredményezett a magyar oldalaknál.

Hasonló érdeklődés alakult ki az április harmadikán tartott országgyűlési választások idején is, ám az eredmények kihirdetése után már nem töltöttek heteket az események követésével a hírolvasók. Berki Krisztián halála, valamint az időjárás okozta meglepetések (a június eleji nagy esőzések és az augusztus 20-i tűzijáték lefújása) azonban hatalmas érdeklődést váltott ki az internetezőkből.

A hírportálok, valamint a népszerűbb tévék, rádiók és újságok hivatalos Facebook-oldalainak posztjait más szemszögből is megvizsgálta az NMHH. Minden hónap száz legnépszerűbb bejegyzésének szövegelemzése rávilágított, hogy milyen szavak fordulnak elő legtöbbször. Toronymagasan vezet a magyar, de a válogatott, a háború, a tanár és a hazudik is szerepel a listán. Sajnálatos módon a harmadik legtöbbször olvasható szó az elhuny volt.

The post Ennyi magyar netezik napi szinten first appeared on 24.hu.