:
Breaking News

Rezsiárak: új bejelentés a kormánytól

Az Igazán Fontos Dolgok sokszor a kormány Facebook oldaláról derülnek ki. Most egy rövid kiírás szól egy viszonylag fontos témáról.

A kormány a Facebook-oldalán közölte, hogy

idén nem fog változni a távhő, a gáz és az áram rezsivédett ára,és a rendszerhasználati díjat sem fogják megemelni.

A kormány tavaly nyáron az elszálló világpiaci árak miatt változtatta meg a rezsicsökkentés szabályait, a hatósági ár csak az átlagfogyasztás alatt él, felette a piaci árat kell megfizetni. A távhősök korlátozás nélkül továbbra is a rezsicsökkentett árat kapják.

Jöhetnek még magas rezsiszámlák

Fontos: a mostani bejelentés arra vonatkozik, hogy a rezsivédett ár marad. Az átlag feletti fogyasztás továbbra is kitett a piaci folyamatoknak. A rövid bejelentés arról nem szól, hogy változik-e az, hogy milyen fogyasztási szintig fizetjük a csökkentett árat.

A rendszerhasználat díjat legutóbb – a gázév elején – októberben emelte meg a kormány, de az átlag alatt fogyasztókat az emelés nem érintette.

Megérezte a magas rezsiárakat a lakosság és a gazdaság is

A magyar gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben recesszióba fordult. Ennek egyik oka, hogy a megemelkedett rezsiköltségek miatt már annyira visszaesett a belső fogyasztás, hogy emiatt két egymást követő negyedévben is zsugorodott a magyar gazdaság.

The post Rezsiárak: új bejelentés a kormánytól appeared first on Forbes.hu.