:

Gyerekeknek szóló kalandszobát nyitott a Kuflik és a Rumini kiadója

Gyerekeknek szóló kalandszobát nyitott a Kuflik és a Rumini kiadója

A könyvesboltok után saját kávézót nyitott a népszerű hazai könyvkiadó, amit nem csak kisgyerekesnek szánnak. A Pagony ezúttal a Bakáts téren terjeszkedik, kalandszobával várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Kávézóval és kalandszobával bővült a Pozsonyi Pagony könyvesbolt-hálózat és kiadó, a ferencvárosi Bakáts téren található könyvesboltjuk mellett nyílt meg a Dió. A cég bő húsz év alatt a hazai gyerekkönyvpiac megkerülhetetlen szereplőjévé vált,

idén tavasszal az ezredik címüket mutatják be.

Szerzőik közé tartozik többek között a népes rajongótáborral rendelkező Kufli-sorozat alkotója, Dániel András vagy Berg Judit, a Rumini-könyvek írója.

A könyvesbolt tavasszal nyílt a Bakáts téren, egy véletlen folytán fedezték fel a kávézónak otthont adó helyiséget. A bolt egyik eladója egy szöget szeretetett volna beverni egy oldalsó falba. Meglepetésére a lyuk túl oldalán egy üresen álló üzlethelyiséget talált. A Pagonyosok nem vártak sokáig, idén decemberben megnyílt a Pagony Cafe – Dió. Habár a Pagony a Bartók Béla úti könyvesboltjában már kialakított egy kávézót, a Bakáts téri az első, ami önálló egységként is értelmezhető.

Igaz, hogy a Dióból is csak pár lépés választja el a vendégeket a bolt könyvektől és társasjátékoktól roskadozó polcaitól.

A kávézót Dió névre keresztelték Dániel András (legismertebb talán a Kufli-sorozatról lehet) Kicsibácsi és Kicsinéni című könyvsorozata nyomán. A kötetek meséi nem titkoltan a felnőtteknek is szólnak, a Dióból olyan teret szerettek volna készíteni, ami a Kicsibácsi és Kicsinénihez hasonlóan szülőket és gyerekeket is megszólít.

Kufli kifli és szabadulószoba egy helyen

A kétszintes kávézót a mese illusztrációi, antik tárgyak, például tárcsás telefon vagy egy hatalmas rádió, valamint a Pagony ikonikus helyszíneinek 20. századi fotói díszítik. Nincsenek kifejezetten gyerekeknek szóló díszítőelemek, a mesékből kölcsönzött illusztrációk színesítik, de nem dominálják a teret.

A kávézó kínálatában a Pagony-könyvek főszereplőiről elnevezett finomságok (például a legkisebb kufli, Pofánka sajtos szendvicse), isteni kávé, különféle sütemények, krémlevesek kaphatóak. A kávézó rendszeres irodalmi programok helyszíneként is működik, a kiadó könyvbemutatóinak, jótékonysági eseményeknek is otthon ad.

Nemcsak a kávézó idézi meg Dániel András könyvsorozatának békebeli világát, hanem az emeletéről nyíló Titkos Fiók nevű kalandszoba (lényegében gyerekeknek szóló szabadulószoba) is. 

+ 6 kép a galériában + 6 kép a galériában Fotók: Bogdán Petra (9 kép)

Három magyar és egy angol nyelvű pálya várja a gyerekeket 7 éves kortól. A feladatokat körülbelül 45 perc alatt meg lehet oldani, maximum 4 gyerek és egy kísérő tud egyszerre játszani. A kalandszoba használata pályánként. 8000 forintba kerül.

A Labirintus pályán keresgélő, tárgygyűjtögető feladatokból áll a küldetés, egyszerű logikai feladatokat kell megoldani.Az Illatbefőtt kaland egy fokkal már összetettebb, itt számolós és kódfejtő feladatokkal egészül ki a teendők listája.A bádognyúl megmentése érhető el angolul és magyarul is, ahol a szobában látható a nyomokat követve kell megtalálni az elszökött állatot.

A Pagony egyébként nem csak a fővárosban aktív, a féltucat budapesti üzlet mellett már Debrecenben, Győrben, Pécsen, Sopronban és Kecskeméten is nyitottak könyvesboltot.

The post Gyerekeknek szóló kalandszobát nyitott a Kuflik és a Rumini kiadója appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés