:
Breaking News

Lakáshirdetés Budapesten: kilenc négyzetméter 34 millióért

A rezsicsökkentés megszüntetése óta már drágábban adják a 10-20 négyzetméter közötti minilakásokat, mint a nagyobb alapterületűeket. Budapest belvárosában lévő lakásokat korábban elképzelhetetlen áron is hirdetnek a tulajdonosok.

A rezsiárak emelése óta felértékelődött a 10-20 négyzetméter közötti lakások szerepe az ingatlanpiacon. Bár ezek a lakások mindössze a piac 1 százalékát fedik le, alacsony fenntartási költségük miatt egyre keresettebbek. 25 négyzetméter alatti lakásból közel kétszáz van a Duna House kínálatában, és 20 négyzetméter alatt is közel száz lakásból lehet válogatni.

Szétbontják, újjáépítik

A legtöbb esetben szuterén vagy földszinti gondnok- vagy cselédlakásokat alakítottak át lakássá, de előfordul, hogy tárolókból, garázsokból is mindennapi lakhatásra alkalmas teret alakítanak ki. A befektetők általában az 50-60 négyzetméteres ingatlanokat osztják fel kettő-három kisebb lakásra. Ezeknél azonban érdemes ellenőrizni a tulajdoni lapot, mert később továbbértékesítés esetén félreértéseket okozhat a lakás szétválasztása. Fontos az is, hogy a társasház adott-e engedélyt, illetve tartoznak-e különálló fogyasztásmérők az ingatlanhoz.

Budapesten a Nagykörút mentén (a VI., VII., VIII., IX., XIII. kerületekben) kelendőek ezek a lakások, főleg a rövidtávú lakáskiadás lehetősége miatt. Az agglomerációban és vidéken a kertkapcsolatos kisházak is népszerűnek számítanak. A kislakások négyzetméterára magasabb, mint a nagyobb ingatlanoké, és ebben nem várható változás. A budapesti kislakások átlagos négyzetméterára már több mint egymillió forint.

Több ebből Irreális, túlárazott, szakmaiatlan – így jellemezték az orvosok kormány lélegeztetőgép-bizniszét Védtelenebb lett Európa a háborús eszkalációval szemben

A rekordot egy Andrássy úti, 10 négyzetméteres ingatlan tartja, amelyért 1,75 millió forintos egységárat fizetett az új tulajdonosa. Ezt készül túlszárnyalni az a belvárosi, 19 négyzetméteres lakás, amelyet jelenleg közel kétmillió forintos négyzetméteráron hirdetnek. Egy bátor tulajdonos pedig egy szitén belvárosi, 9 négyzetméteres, felújítandó kislakást árul 3,8 millió forintos négyzetméteráron.

A magas egységár vidéken sem elképzelhetetlen, egy kecskeméti, 11 négyzetméteres garzonért 1,1 millió feletti négyzetméterárat fizetett egy befektető.

The post Lakáshirdetés Budapesten: kilenc négyzetméter 34 millióért appeared first on Forbes.hu.