:

Orbán felsorolta a Fidesz ellenségeit: nézd meg gyorsan, köztük vagy-e

A háború kimeneteléről is beszélt a magyar kormányfő.

Kétnapos ülést tart a Fidesz-KDNP-frakció Balatonfüreden, ennek keretében tegnap Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet tartott képviselőtársainak. A beszéd tartalmáról a kormánypárti Magyar Nemzet közölt információkat. A beszámoló szerint Orbán megerősítette, hogy továbbra is ki kíván maradni Magyarország a háborúból.

Hangsúlyozta, hogy nem szurkol senkinek, mert ennek a háborúnak nem lehet győztese.

Véleménye szerint nem győzhet Oroszország, mert Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ.Oroszország pedig atomhatalom, és egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani, mert atomháborút robbanthat ki.

Orbán arról is beszélt, hogy gyengülni kezdett Európa katonai ereje. Szóba került ismét a szankciók hatására elszabaduló infláció és a kormányfő azt is megerősítette, hogy folytatják a keletkező extraprofitok megadóztatását.

Itt vannak a Fidesz ellenségei

A miniszterelnök felsorolta azt is, hogy szerinte kik a Fidesz-KDNP ellenfelei. Három csoportot említett meg, de tulajdonképpen már mindegyikről hallottunk tőle korábban:

a „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportok”, akik a Biden-adminisztrációból, brüsszeli bürokratákból és nemzetközi politikusokból állnaka Gyurcsány által vezetett „dollárbaloldal”és természetesen nem maradhatott ki Soros György és többi nemzetközi spekuláns sem, akik a háborús időben haszonra akarnak szert tenni.

The post Orbán felsorolta a Fidesz ellenségeit: nézd meg gyorsan, köztük vagy-e appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés