:

Kiszámíthatatlan napja van a forintnak – hol lehet a nyugvópont?

Kiszámíthatatlan napja van a forintnak – hol lehet a nyugvópont?

Csak kapkodjuk a fejünket a forintárfolyam láttán.

A kora reggeli órákban még alig változott a forint árfolyama a devizapiacokon, ám azóta erősen ingadozik a hazai fizetőeszköz teljesítménye.

Az eurót csütörtök reggel hét órakor még 381,1 forinton jegyezték az előző esti 381,3 forint után az MTI információi szerint.Reggel 8 után azonban fél óra leforgása alatt csaknem egy forintot gyengült a deviza és 382 forint közelébe emelkedett a jegyzés.Fél 10 után nem sokkal ugyanakkor egy hirtelen erősödéssel ismét 381,2 forintra csökkent a jegyzés. Több ebből 580 ezer felett a bruttó átlagkereset – az országban, ahol épp 25,7 százalék az infláció Hiába ömleszti a családtámogatásokat a kormány, csökken a magyar termékenységi ráta Forrás: Google Finance

Jó erőben a forint az elmúlt hetekben

A múlt héten 380 forintnál kevesebbért is lehetett eurót venni a bankközi devizapiacon, de péntekre megroppant a forint, egészen 386-ig szaladt a jegyzés. Az árfolyam aztán korrigált, a 383-as szint körül oldalaz azóta is.

A következő héten jön az MNB kamatdöntő ülése, az még erőteljesen befolyásolhatja a forint sorsát. A várakozások szerint ugyanakkor ebben a hónapban még nem várható a magas kamatszint csökkentése.

Borítókép és grafikonok forrása: Google Finance

The post Kiszámíthatatlan napja van a forintnak – hol lehet a nyugvópont? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés