:

Tárhelyet spórol a Viber új funkciója

Tárhelyet spórol a Viber új funkciója

A Viber a napokban jelentette be új tárhelykezelési funkcióját, amivel az alkalmazás felhasználói kényelmesen ellenőrizhetik, és szükség esetén felszabadíthatják tárhelyüket.

Mivel az üzenetek mérete a videók, az AR-lencsék, képek és az interaktív kommunikáció egyéb formái okán folyamatosan növekedik, a régebbi mobileszközök számára az adatok kezelése egyre nagyobb kihívást jelent. A statcounter GlobalStats adatai szerint az Android-felhasználók körülbelül 40 százaléka, a 11.0-s vagy annál korábbi verziót használja (ami öregebb eszközöket feltételez), így jelentős számú embert érinthet a kevés tárhely problémája.

Ezért született meg az új funkció, ami lehetővé teszi a gyorsítótár megtisztítását, illetve kiválasztható, hogy mely csevegéseknek kell helyet biztosítani. A tárhelykezelés segítségével átlátható, pontosan mennyi helyet foglal a Viber a készülékükön, mennyi a tárhelyük, mennyi szabad hely, valamint az egyes csevegések tárhelyigénye is ellenőrizhető.

Viber

A felhasználók minden csevegésben külön kiválaszthatják és törölhetik a felesleges fájlokat, eltüntethető minden médiatartalom (videó, kép, fájl), miközben a beszélgetés többi résztvevőjének fájljait ez a lépés nem érinti. Ha a felhasználók korábban már letöltötték az alkalmazáson keresztül kapott fájlokat, akkor azok biztonságosan tárolva maradnak a felhasználó készülékén.

The post Tárhelyet spórol a Viber új funkciója first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés