:

Kormányinfó: Európa a háború felé sodródik

Szokatlan időpontban, szombaton 1-kor tartott tájékoztatót a kormány. Gulyás Gergely azt mondta, a kormány áttekintette, egy évvel a háború kitörése után szükséges-e a magyar álláspont felülbírálása.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő tartott tájékoztatót. Csütörtökön volt frakcióülés, azért tartják ma a kormányinfót (szerdán volt kormányülés is).

Gulyás bejelentette:

Kell-e változtatni a magyar állásponton? Ezt a kérdést kellett megvitatniuk a háború egyéves évfordulóján, amikor az EU Tanácsa elfogadta a 10. szankciós csomagot. A kormány szerint Európa a háború felé sodródik. A kormány továbbra is ki akar maradni a háborúból: fegyvereket nem fogunk szállítani, békét akarunk, a háborúért Oroszország a felelős. Magyarország anyagilag és humanitárius ügyekben is segíti Ukrajnát. A NATO nem vonódhat be a háborúba, mert az a harmadik világháborúval lenne egyenlő. Gulyás főleg a kormány politikai narratíváját ismételte el a tájékoztató elején, ebben tehát nem lesz változás. Az infláció a kormány szerint a szankciók miatt magas, a vállalkozásokat viszont sikerült megsegíteni. Eddig is, és idén is csökkenteni akarja a kormány a költségvetési hiányt. A háborúnak azonban vannak Gulyás szerint győztesei is, itt azokat a cégeket említette, akiket a kormány extraprofit adókkal sújtott. Tárgyalnak arról, hogyan fizessék be ezeket az érintettek, de idén ugyanannyit kell befizetniük, mint tavaly.

The post Kormányinfó: Európa a háború felé sodródik appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés