:

Ötszázmilliárdos akkugyárról döntöttek vakon Fideszes képviselők, a lakosságnak elfelejtettek szólni

Ötszázmilliárdos akkugyárról döntöttek vakon Fideszes képviselők, a lakosságnak elfelejtettek szólni

Azt sem tudták, ki lesz a beruházó, mit fog csinálni, vagy jelent-e környezeti terhelést a településnek az akkumulátorgyár.

Kistelek képviselő-testülete szinte vita nélkül döntött egy ötszáz milliárd forintos akkumulátorgyár befogadásáról 2023. januárjában. A 24.hu szerint a polgármestert ekkor azzal bízták meg, hogy 1500 forintos négyzetméteráron kössön megállapodást a település mellett lévő 12 hektáros föld eladásáról.

Több ebből Ötszázmilliárdos akkugyárról döntöttek vakon Fideszes képviselők, a lakosságnak elfelejtettek szólni Érettségi: bojkottra készül több száz tanár, a Belügy is reagált

A kisváros testületi ülésén egy szavazat kivételével teljes egyetértésben döntöttek a beruházásról. Csakhogy az ülésről készült jegyzőkönyv szerint tulajdonképpen szinte semmit nem tudtak az ötszáz milliárd forintos akkumulátorgyár részleteiről:

nem tudták, pontosan ki a beruházó,vagy hogy mit is fog csinálni,valamint jelent-e környezeti terhelést a településnek, hiszen a gyár nagyjából két kilométerre van Kistelektől.

Nagy Sándor polgármester szerint a „kínai-koreai befektetőcég” a Mercedes és a BMW beszállítója. Szerinte fontos, hogy nyélbe üssék az üzletet, hiszen már régóta próbálják a 12 hektáros területet eladni, a beruházás pedig a helyi iparűzési adóval és új munkahelyekkel rendbe tenné a várost. „Az egyetlen képviselő, aki nemmel szavazott, a 2019-es ellenfelem, tehát nem eszik olyan forrón a kását” – mondta Nagy a 24.hu-nak.

Videoton-vezér: Olyan gyárakat kell idehívni, amiből a magyar cégek profitálhatnak. Az akkumulátorgyár nem ilyen

Az említett képviselő, Mészáros Gábor Facebook-posztjában fejtette ki álláspontját. Szerinte a szóbeli előterjesztés kevés tényszerű adatot tartalmazott. Nem volt írásos anyag, ami meghatározta volna a tervezett projekt elemeit, méretét, műszaki paramétereit, és a lakosság előzetes tájékoztatása is elmaradt. Utóbbi különösen aggályos egy, a városhoz ilyen közel eső akkumulátorgyár esetében: Debrecen például élesen kikelt a kínai CATL beruházása ellen.

The post Ötszázmilliárdos akkugyárról döntöttek vakon Fideszes képviselők, a lakosságnak elfelejtettek szólni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés