:

Jeges aszfalt, fagyott autók, gőzölgő macskák: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a leghidegebb napokon

Jeges aszfalt, fagyott autók, gőzölgő macskák: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a leghidegebb napokon

Nem volt igazán kemény a tél idén Magyarországon, de így is akadt azért néhány kifejezetten fagyos nap. Nyakunkba vettük a fővárost, hogy hőkamerával nézzük meg, mennyire hűltek le a tereptárgyak, járművek, épületek, felületek, az emberek és egyéb állatfajták a hidegben.

Nyáron már készítettünk látványos galériát arról, mennyire forrósodik át a város a hőségben. Most következzék ennek inverze!

A jó élet Szalai Péter 2 perc olvasás
Izzó aszfalt, tűzforró autók, olvadó műfű: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a gyilkos kánikulában
A jó élet Szalai Péter 8 perc olvasás
Nem szexi, de az apokalipszist is túléli: mi az a strapatelefon, és kinek válhat be?
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Ezeket az utakat már Mészárosék takarítják idén télen
A jó élet Szalai Péter 8 perc olvasás
Íme a mobil, ami kirobbanthatná a háborút a hajlítható telefonok piacán

Ezúttal is egy CAT S62 strapatelefont használtunk, ami beépített hőkamerával is rendelkezik. Erre az extrára átlagembereknek nem sok szükségük van a hétköznapokban. Viszont ezt a mobil elsősorban nem is nekik szánják, hanem azoknak, akik terepen dolgoznak, esetleg karbantartási, szerelési, építési munkálatokat végeznek.

CAT S62 strapatelefon

Ezt a speckó kamerát vetettük be a hideg napokon a fővárosban, a vele készült képeket pedig a lenti galériába pakoltuk be. A szoftver arra is képes, hogy színárnyalatokkal jelölje a hőmérsékleti eltéréseket, így például hogy a lakások ablaka mennyire engedi át a hőt, az autók hőleadása milyen és hol történik, vagy hogy egy cicus mennyivel melegebb a bokornál. Emellett képes megmutatni, hogy a látott képen minek mekkora a hőmérséklete.

+ 15 kép a galériában + 15 kép a galériában Hőkamerás képeken a téli Budapest. (18 kép)

The post Jeges aszfalt, fagyott autók, gőzölgő macskák: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a leghidegebb napokon appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés