:

Itt vannak a részletes GDP-adatok, így került recesszióba a magyar gazdaság

Itt vannak a részletes GDP-adatok, így került recesszióba a magyar gazdaság

Negyedéves alapon már jól látni a visszaesést. 2022-ben a GDP (a nyers, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján) 4,6 százalék.

Megérkeztek a részletes GDP-adatok a Központi Statisztikai Hivataltól. Magyarországon a tavalyi év utolsó negyedévében 0,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához (2021 Q4) viszonyítva a bruttó hazai termék volumene. Azonban az előző negyedévhez képest (2022 Q3) visszaesést tapasztalni: 0,4 százalékkal csökkent a gazdasági teljesítmény.

Több ebből Itt vannak a részletes GDP-adatok, így került recesszióba a magyar gazdaság A fiatal családosok azt kérik: energiaitalt csak nemzeti dohányboltokban!

A jelentésből az is kiderül, hogy a tavalyelőtti évhez viszonyítva

az ipar teljesítménye 2,7 százalékkal bővült, a mezőgazdaságé a súlyos aszály következtében azonban 32,3 százalékkal csökkent;a szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke 2,8 százalékkal nagyobb a tavalyinál, a kereskedelem teljesítménye azonban 1,3 százalékkal esett vissza,a felhasználási oldalon a háztartások fogyasztási kiadása 2,1 százalékkal nőtt,a külkereskedelmi forgalomban 998 milliárd forintos passzívum keletkezett.

Az első becslés szerint a GDP értéke 2022-ben folyó áron 66 387 milliárd forint volt, volumene 4,6 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

The post Itt vannak a részletes GDP-adatok, így került recesszióba a magyar gazdaság appeared first on Forbes.hu.