:
Breaking News

Megkerülte a kormány Debrecent, újabb közpénz-milliárdokról döntött egy éjszaka alatt

Megkerülte a kormány Debrecent, újabb közpénz-milliárdokról döntött egy éjszaka alatt

Semmilyen előzetes tájékoztatást nem kaptak az önkormányzati képviselők a Magyar Közlönyben megjelent meglepetésről. A kormány egy másik döntése ráadásul megkérdőjelezi a terület fideszes képviselőjének érvelését.

Újabb 17,5 milliárd forint támogatást nyújt a kormány Debrecennek, hogy a város tovább bővíthesse az ipari parkjait, írja a Népszava. A hatalmas összeg a február utolsó napján késő este megjelenő Magyar Közlönyből derül ki. Ugyanitt soroltak át beruházási célterületté olyan debreceni és mikepércsi földterületeket, amik a kínai akkumulátorgyár térségében találhatóak.

Több ebből Megkerülte a kormány Debrecent, újabb közpénz-milliárdokról döntött egy éjszaka alatt Brutálisan drágul a budapesti taxizás hétfőtől

A fejük fölött

A Népszava megkeresésére Gondola Zsolt, a Civil Fórum Debrecen Egyesület helyi önkormányzati képviselője nyilatkozott. Gondola szerint felháborító, hogy megint csak egy éjszaka megjelent értesítőből tudták meg, miket döntött a kormány a debreceniek feje fölött.

Önkormányzati képviselőként sem kaptunk semmilyen előzetes tájékoztatást, noha a szóban forgó földterületek valójában városi tulajdonban vannak, így jogunkban áll tudni, mit terveznek velük

– mondta a képviselő. A módosítással a kormány a debreceni Déli Gazdasági Övezet területéről vont még ki egy egybefüggő, 18,5 hektáros részt. Ez a jövőben mezőgazdasági célú földként funkcionálhat.

Ötszázmilliárdos akkugyárról döntöttek vakon fideszes képviselők, a lakosságnak elfelejtettek szólni

„Fogalmuk sincs”

Ez azért is érdekes fejlemény, mert a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pósán László eddig úgy érvelt, hogy az akkumulátorgyárat kritizálóknak fogalmuk sincs arról, hogy miről beszélnek, amikor a minőségi termőföldek ipari célokra való beáldozását róják fel: szerinte a terület igen gyenge minőségű föld. Ha ez igaz lenne, akkor valójában értelmetlen a fent említett közel 20 hektáros területet újra bevonni a művelésbe – érveltek a Népszavának a debreceniek.

Európa öt legnagyobb akkumulátorgyára: hanyadik lenne a kínaiak debreceni gyára?

The post Megkerülte a kormány Debrecent, újabb közpénz-milliárdokról döntött egy éjszaka alatt appeared first on Forbes.hu.