:

Nem is szereti a focit a katari sejk, mégis a kezébe kerülhet a Manchester United

Nem is szereti a focit a katari sejk, mégis a kezébe kerülhet a Manchester United

Hatmilliárd fontot kérnek a Manchesterért, Hamad bin Dszászim bin Dzsáber ál-Szání sejk fia venné meg. A volt trónörökös csak vakarja a fejét – nem is szereti a focit, mondja.

Dzsászim bin Hamad ál-Szání vásárolná meg a Glazer családtól a Manchester Unitedet. A hatmilliárd fontnál egy kicsivel kevesebbet adna a csapatért, de azt ígéri, hogy kifizeti a klub adósságait. Az Old Trafford stadion valamint a Carrington gyakorlópálya fejlesztésére is komoly összegeket áldozna.

Az üzlettel kapcsolatosan még aktívan folynak a tárgyalások, egy amerikai vevő is érdeklődik a Manchester iránt.

A tranzakciót a katari oldalról valószínűleg Dzsászim apja, Hamad bin Dszászim bin Dzsáber ál-Szání vagyona finanszírozná. Apja, a katari volt miniszterelnök azonban a The Athletic szerint meglepő kijelentést tett a napokban: nem is szereti a focit.

Tudod, a fiaimnak tetszik elsősorban, ők beszélnek erről velem, és nagyon szeretnék az üzletet. Nekem nem a specialitásom” – mondta a sejk, majd hozzátette, ő egy befektető.

Ha kifizetődő üzletnek látja, akkor meggondolja a vásárlást.

A katari világbajnokság sem tetszett neki

A sejk korábban a katari futball-világbajnokság ellen is felszólalt, sokáig ellenezte annak megrendezését. Az értesülések szerint nagyjából kétszázmilliárd angol fontba kerülő eseményről ugyanakkor most már azt gondolja: megérte.

Kapósak a PL-csapatok: újabb patinás klubra érkezhet ajánlat

„Ha én döntöttem volna akkoriban, nem rendeztem volna meg. Amikor miniszterelnök voltam, és az őfelsége valamint az akkori koronaherceg, Tamím fontolgatta az ötletet, tudták, hogy ellene vagyok. Úgy gondoltam, hogy rengeteg pénzbe és munkába kerül, amit másra is költhettünk volna, arra, ami jó a népünknek és hazánknak. De ami a jelent illeti, sok pozitív fejleménye volt a világbajnokságnak” – utalt a sejk az esemény turisztikai értékére.

The post Nem is szereti a focit a katari sejk, mégis a kezébe kerülhet a Manchester United appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés