:

Az orvosok válasza a kamara szétverésére: akkor is maradunk

Az orvosok válasza a kamara szétverésére: akkor is maradunk

Hiába nem kötelező már a kamarai tagság, 24 óra alatt közel ötezer orvos jelezte belépési szándékát az „új” orvosi kamarába.

Interjút adott a Medical Online szakportálnak Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke. Az interjúban elmondta, hogy csütörtök estig már közel ötezren jelezték belépési szándékukat az „új” kamarába, és a tagságukat megerősítők száma folyamatosan emelkedik. Nyugdíjas, már nem aktív kollégák,külföldön dolgozó magyar orvosok is kérik a felvételüket vagy csatlakoznának támogatóként, és még volt vagy leendő betegeinktől is érkezett felajánlás önzetlen segítésre.

Több ebből Már jövő héttől fizethetnek a magyar Tesla-tulajdonosok: vége az ingyenességnek Ilyen bérekre számíthatnak a pedagógusok – részleteket közölt a Belügyminisztérium

„Folytatni fogjuk”

„Céljaink nem változnak, a nyomásgyakorlás tovább zajlik, folytatni fogjuk az önként vállalt túlmunkaszerződések letétbe helyezését. Ha ezt csak néhány ezren megteszik, az több mint elég”

– mondta Álmos Péter.

„Civilként szabadabban tudtunk megnyilvánulni, nem kellett ügyelnünk a politikai korrektségre,viszont a kamara vezetőiként ez sokszor meghatározó szempont voltszámunkra a megszólalásokban, befolyásolta a tevékenységünketés döntéseinket. A hazai politikai berendezkedés viszonylag szűkmozgásteret adott a kamarának, ami most sokkal tágabbá vált. A hatalom számára a hivatalokat sokkal könnyebb bezárni, mint egy független ellenállást megtörni” – mondta arról, miért van benne megkönnyebbülés az ügyben. Hozzátette,

szerinte egy 5-10 ezer fős kamara is lehet ütőképes.

A Magyar Orvosi Kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló törvénymódosítást hétfőn nyújtották be, kedden el is fogadták, szerdán pedig ki is hirdették a törvényt.

Több milliárd euróba kerülhet az orvosi kamara legyalulása

The post Az orvosok válasza a kamara szétverésére: akkor is maradunk appeared first on Forbes.hu.