:

Megérte

Jókor voltak jó helyen, mondják szinte mindig a Forbes alanyai, és mi ezt olyan ritkán írjuk le, amilyen ritkán csak lehet. Tudjuk, hogy szerencséje sokaknak sokszor van, de csak kevesen ismerik fel és használják ki. A mindentől független, égből pottyanó szerencse ritka, még a lottó­szelvényhez is kell lottót venni.
Te is jókor vagy most jó helyen, és te is tettél érte. Megvetted a lapot, vagy előfizettél rá. A sok hülyeség és rossz hír mellett itt és most beengedhetsz a világodba egy olyan valóságot is, ami nem lefelé húz, hanem felfelé. Plusz előny: nem világít közben az arcodba, mint a telefonod vagy a monitorod.

Van egy nő Magyarországon, aki tévések generációit nevelte és neveli ki, miközben maga is megcsinált szinte mindent, amit a tévében csinálni lehetett. Volt szerkesztő, híradós műsorvezető, riporter és kvízműsor vezetője is. Már jó ideje nincs a kamerák előtt, de műsora, a Cápák között olyan meggyőző számokat hozott, hogy az RTL-nél úgy döntöttek, a hét egyik legfontosabb időpontjában, vasárnap este tűzik műsorra. Megérte, újabb rekordokat hozott. Máté Kriszta amellett, hogy producer, időnként üzletember és főállású anya, aki naptárját a gyerekei karateversenyeihez időzíti.
Idén kilencedszer jelenik meg az ötven legbefolyásosabb magyar nőt bemutató listánk, aki képben szeretne lenni, hogy hol talál az országban erős nőket vezetői szerepben, ide lapozzon. Az is kiderül, miért adta el a bankját Hegedüs Éva, és miért vállalt tanácsadói szerepet a 4iG cégcsoportnál Czakó Borbála.
Ha nem is magyar, de itthon is hódít a Flixbus. Ács Gábor öt éve egyszer már leült a német alapítóval beszélgetni, most újra megkérdezte tőle, hogy még mindig szeret-e a buszokon éjszakázni. Amikor valaki Gábort is lenyűgözi puritán, önsanyargató utazási szokásaival, tudni lehet, igazi fanatikusról van szó. A Flixbus-alapító az üzletben is a végletek embere, az európai, amerikai piacszerzések után a zöld buszos óriás Ázsiát veszi a célba. Legkésőbb öt év múlva Gábor újra rákérdez az alvási szokásokra és a terjeszkedés sikerére.
Van egy világszínvonalú magyar cég, ami ki tudta venni a részét az elmúlt évtizedek fejlődéséből, nem költözött külföldre, de csak külföldi ügyfelei vannak. Ott van a Magyar100 listán évről évre, mégsem írt róluk még szinte soha senki. A Semilab történetét most először itt a Forbesban meséljük el, és az is kiderül, hogy mi köze van nekik a telefonodhoz, ami most épp nem világít az arcodba.

The post Megérte appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés