:

Kijött a Forbes európai 30/30 listája – három magyar is van rajta, köztük fiatal selfmade milliárdossal

Kijött a Forbes európai 30/30 listája – három magyar is van rajta, köztük fiatal selfmade milliárdossal

Három magyar név is helyet kapott a friss európai 30/30 Forbes-listán a Seon és a müncheni Finway alapítói személyében technológia kategóriában .

Jendruszák Bence és Kádár Tamás (Seon)

Az online csalásszűrésel foglalkozó startup, a Seon 2017-ben indult, de 2021-ben már tízmillió eurós befektetési körrel zártak, egy éve pedig 94 millió dolláros B szériás befektetést vontak be, a cég értékelése pedig elérte a félmilliárd dollárt. Ezen a szinten egy startup sem vont még be akkora befektetést, mint ők. Alapítóival, a 28, illetve 29 éves Jendruszák Bencével és Kádár Tamással nyitja a technológia szektor sikeres harminc év alattijainak listáját az amerikai Forbes.

Kádár Tamás Forbes legutóbbi milliárdoslistáján 49,5 milliárd forintra becsült vagyonával a 33. helyen debütált.

A Seonnak ötezer ügyfele van, több mint egymilliárd tranzakciót vizsgált meg és 2022-ben több mint 12 millió dollárnyi bevételt ért el – írja a lap. A Seon jelenleg körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztat Londonban, Budapesten, Szingapúrban és Austinban.

Üzlet Gólya Ágnes 6 perc olvasás
Exkluzív: történelmi jelentőségű befektetést kapott az egyik legforróbb magyar startup
A magazin Gólya Ágnes 3 perc olvasás
Becsült vagyon: 50 milliárd – ki ez a fiatal startupper az 50 leggazdagabb magyar között?
Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Főszerkesztő volt, aztán adatcéget csinált, most az egyik legizgalmasabb magyar startup vásárolta fel őket

A következő cél a bővítés. “Szeretnénk bővíteni termékportfóliónkat, hogy szélesebb körben segíthessünk a vállalkozásoknak, és segítsünk a vállalatoknak, hogy több információt szerezzenek ügyfeleikről és viselkedésükről” – mondta el Kádár.

Legutóbbi bővülési lépésükről, a Vs.hu egykori főszerkesztőjének a cégek átvilágítására technológiát fejlesztő startupjának felvásárlásáról mi is írtunk.

Krümmer Csaba és a Finway

A lista másik magyar szereplője a müncheni székhelyű Finway cég társalapítója, a bajai származású Krümmer Csaba.

Alapítótársával, Jennifer Dusileckkel hozta létre kis- és középvállalkozásokat célzó fintech vállalatát, mely szoftverek és üzleti hitelkártyák révén teszi menedzselhetővé a számlázás, a fizetés-és költségkezelés folyamatait.

Jennifer Dusileck és Krümmer Csaba

A Finway eddig 12 millió dollárt gyűjtött be olyan befektetőktől, mint a 10x Group és az Indeed alapítói. Mintegy 400 ügyfelének a számlák mennyisége alapján számítja fel szoftverét és üzleti hitelkártyáit.

The post Kijött a Forbes európai 30/30 listája – három magyar is van rajta, köztük fiatal selfmade milliárdossal appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés